Professionals

in food

Zoekt u een projectmanager? Wij zorgen snel voor de juiste professional met de juiste technische achtergrond. Een stevige projectmanager die past bij de cultuur van uw bedrijf.

Het gloednieuwe DC van Konings-Zuivel op 7 september officieel geopend

Bob Zonneveld

|

01 October 2019

0 Reactie(s)

Op 7 september 16.00 jl. werd met een druk op de rode knop het gloednieuwe DC van Konings-Zuivel officieel in gebruik genomen. Het integrale DAPP team dat de bouw van het begin tot het eind begeleid heeft is trots op

Lees meer >>

De opkomst van de Foodtech in de Voedingsmiddelenindustrie

Marc Goselink

|

24 September 2019

0 Reactie(s)

Jaarlijks besteden de Nederlandse voedingsproducenten €1,4 miljard  aan machines, robotisering en digitalisering. Niet omdat dat zo leuk is, neen het is bittere noodzaak om de concurrentiepositie vast te houden of, bij voorke

Lees meer >>

(Gratis) Ontwikkeladvies voor de 45-plusser

Marc Goselink

|

24 September 2019

0 Reactie(s)

Iedere werkende komt ergens gedurende zijn carrière uit bij de vraag “is dit hetgeen ik de rest van mijn werkzame leven wil blijven doen?” Wil je met die vraag aan de slag en ben je inmiddels 45 jaar of ouder dan kan je in het jaa

Lees meer >>

DAPP biedt aan en/of zoekt met u mee

Marc Goselink

|

24 September 2019

0 Reactie(s)

Heeft u door de start van een project of omdat u een “vaste” vacature maar niet ingevuld krijgt tijdelijk behoefte aan technische expertise en ervaring, dan kunt u de inzet van interim management overwegen. Interim managers ond

Lees meer >>

Wist u dat..... Snapshot van de techsector

Marc Goselink

|

24 September 2019

0 Reactie(s)

Bron: Agrifoodtech platform: de sector in één oogopslag jaargang 2018 Totale omzet van Techbedrijven in de Voedingsmiddelenindustrie is ongeveer 17 miljard Euro; We hebben het dan over export en bin

Lees meer >>

Business Intelligence tezamen met Internet of Things, grote uitdaging voor de Voedingsindustrie?

Marc Goselink

|

26 August 2019

0 Reactie(s)

Niemand zal vandaag ontkennen dat succes of falen in de voedingsmarkt samenhangt met het vermogen om al of niet snel te kunnen reageren op ontwikkelingen buiten én binnen het eigen bedrijf. Dat kan dankzij de enorme hoeve

Lees meer >>

De Wet Arbeidsmarkt in Balans, bent u voldoende voorbereid op 1 januari 2020?

Marc Goselink

|

26 August 2019

0 Reactie(s)

In mei van dit jaar heeft de Eerste Kamer de Wet Arbeidsmarkt in Balans (kortweg de WAB) aangenomen. De WAB is tijdens de behandelingen in de beide kamers meer en meer uitgegroeid tot het belangrijkste middel om het snelgroeiende

Lees meer >>

De PCDA Cyclus: Plan, Do, Check, Act

Marc Goselink

|

26 August 2019

0 Reactie(s)

Velen van ons kennen de PDCA cyclus (Plan, Do, Check, Act) en velen  hebben de PDCA ook daadwerkelijk toegepast. Wat weinigen weten is dat de PDCA methode een model is dat in de jaren dertig van de vorige eeuw is ont

Lees meer >>

Biologisch wordt de nieuwe norm, maar kán het ook?

Marc Goselink

|

21 May 2019

0 Reactie(s)

Biologisch wordt de nieuwe norm, maar kán het ook? “Grote veranderingen beginnen vaak buiten de massa om. Het kunnen een paar zachte stemmen zijn die al fluisteren wat de hele wereld tien jaar later luidkeels en vol ov

Lees meer >>

Overnames en consolidaties in de Food

Marc Goselink

|

21 May 2019

0 Reactie(s)

Overnames en consolidaties in de Food Begin mei werd de overname bekend gemaakt van  de Amsterdamse levensmiddelengroothandel de Kweker. Een mooie aanleiding om nader in te gaan op de voortgaande consolidatie in o

Lees meer >>

Wist u dat......., snapshot van de sector

Marc Goselink

|

21 May 2019

0 Reactie(s)

Wist u dat………., Snapshot van de sector Bron: Agrifoodtech platform: de sector in één oogopslag. Totale omzet van de voedingsmiddelensector in 2018, 140 miljard Euro. De R&D investeringen

Lees meer >>

Arbeidsmarkt belemmert groei in de Food

Marc Goselink

|

23 April 2019

0 Reactie(s)

Arbeidsmarktkrapte belemmert groei in de Food De Nederlandse voedingsmiddelenindustrie in 2018 De Nederlandse levensmiddelenindustrie heeft te maken met veel (economische en technologische) veranderingen. Het aantal

Lees meer >>

Hoe tevreden bent u met uw magazijn?

Marc Goselink

|

23 April 2019

0 Reactie(s)

Hebt u zich wel eens afgevraagd of uw magazijn, of nog beter, uw magazijninrichting en bijbehorend management niet beter kan of beter moet? Als u die vraag ontkennend kunt beantwoorden is dit artikel misschien niet onmiddellijk

Lees meer >>

BRC8, de nieuwe norm in de wereld van Food

Marc Goselink

|

23 April 2019

0 Reactie(s)

Met het uitkomen van een nieuw pakket aan richtlijnen, september 2018, vraagt BRC alle levensmiddelenproducenten vanaf eind februari dit jaar zich te certificeren volgens deze nieuwe standaard. Het ontstaan van de BRC

Lees meer >>

Een nieuw btw-nummer voor elke ZZP-er

Marc Goselink

|

18 March 2019

0 Reactie(s)

Eind 2019 krijgen alle eenmanszaken in Nederland (en dat zijn er circa 1,3 miljoen) een nieuw btw-identificatienummer. Dit is recent door Staatsecretaris van Financiën Menno Snel aangekondigd. Aanleiding Enige tijd

Lees meer >>

Toekomstgericht bouwen door verantwoord omgaan met energie - deel 2

Wim Meijer en Marc Goselink

|

18 March 2019

0 Reactie(s)

Toekomstgericht bouwen door verantwoord omgaan met energie – deel 2   Auteurs: Wim Meijer in samenwerking met Marc Goselink Er is bijna geen ander begrip dat momenteel zo in de belangstelling staat als “Duurzaamheid”. D

Lees meer >>

Prachtig duurzaam en toekomstbestendig warehouse Konings-Zuivel B.V.

Bob Zonneveld

|

18 March 2019

0 Reactie(s)

Prachtig duurzaam en toekomstbestendig warehouse Konings-Zuivel B.V. in Bleiswijk bijna opgeleverd In de nieuwsbrief van Mei 2018 hebben wij een artikel gepubliceerd over de voorgenomen nieuwbouw van de groothandel en logistiek

Lees meer >>

Veranderingen doorvoeren betekent communiceren!

Marco Staal

|

18 March 2019

0 Reactie(s)

Veranderingen doorvoeren betekent communiceren! Door Marco Staal In de foodsector zijn grote veranderingen gaande. Denk aan ketenintegratie, de veranderende wetgeving, technologische veranderingen en het veranderende consump

Lees meer >>

Toekomstgericht bouwen door verantwoord omgaan met energie - deel 1

Wim Meijer en Marc Goselink

|

18 February 2019

0 Reactie(s)

Er is bijna geen ander begrip dat momenteel zo in de belangstelling staat als “duurzaamheid”. Dat betekent als we het over ver- of nieuwbouw hebben in de voedingsmiddelenindustrie we er niet langer onder uit kunnen om veel aandach

Lees meer >>

De nieuwe WET DBA komt niet eerder dan 1 januari 2021

Marc Goselink

|

18 February 2019

0 Reactie(s)

Zoals bekend is kabinet Rutte III het tweede kabinet op rij die het hoofd breekt over de invoering van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA). Het is toenmalig staatssecretaris Wiebes tijdens de regeerperiode Rutte

Lees meer >>

Een nieuwe kijk op "Briljant Projectmanagement"

Jürgen Leitzke

|

18 February 2019

0 Reactie(s)

Wij hebben nogal wat projectmanagers onder de lezers van onze DAPP nieuwsbrief. Speciaal voor hen staan wij stil bij het boek dat Jürgen Leitzke, één van de projectmanagers in ons DAPP netwerk, volgende maand maart op de markt bre

Lees meer >>

De belangrijkste trends in de Food voor 2019

Marc Goselink

|

21 January 2019

0 Reactie(s)

Aan het begin van alweer een nieuw jaar kijken we traditioneel terug op het voorbij jaar en proberen we enkele trends te identificeren waarvan wij denken dat die het komende jaar wel eens door zouden kunnen breken. Wat zijn intere

Lees meer >>

Aroma’s in bewerkt voedsel, hoe ga je er als industrie mee om?

Marc Goselink

|

21 January 2019

0 Reactie(s)

Introductie - bewerkt voedsel We spreken over bewerkte voedingsmiddelen als voedsel één of meerdere bewerkingen heeft ondergaan. Het product is van zijn natuurlijke toestand veranderd, door één (of meerdere) bewerking(en). Een

Lees meer >>

Bedrijfsterrein en bedrijfsvoering aanpassen voor klimaatverstoring

Rogér Derksen & Freya Macke

|

21 January 2019

0 Reactie(s)

Het klimaat verandert en dat heeft invloed op bedrijfsvoering en de inrichting van een bedrijfsterrein. Heeft u daar al over nagedacht en maatregelen getroffen? Komt er misschien water naar binnen bij hevige neerslag? En is dat

Lees meer >>

SPECIAL - De Verpakte Dynamiek

Marc Goselink

|

10 December 2018

0 Reactie(s)

Grote veranderingen die ons te wachten staan op het vlak van verpakt voedsel. Verpakkingen zijn zo veel meer dan een wikkel om een product. Een goede verpakking is een visitekaartje van het product én van de voedselpro

Lees meer >>

Parijs en de Sustainable Development Goals, een momentopname

Marc Goselink

|

26 November 2018

0 Reactie(s)

Eind 2015 werd de United Nations Climate Change Conference, ook wel COP21 of CMP11, in Parijs georganiseerd. Met het ondertekenen van de klimaatdoelstellingen van “Parijs” heeft ook Nederland zich gecommitteerd aan het halen van d

Lees meer >>

De Brexit en de Voedingsmiddelenindustrie: kom nu in actie

Marc Goselink

|

26 November 2018

0 Reactie(s)

Hoe het qua onderhandelingen ook gaat uitpakken, op 29 maart 2019 gaat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaten. Dit heeft grote gevolgen voor de Nederlandse voedsel – en agri-bedrijven. Het VK is voor maar 60% zelfvoorzi

Lees meer >>

Wist u dat..... De Brexit

Marc Goselink

|

26 November 2018

0 Reactie(s)

Vier op de tien Nederlandse ondernemers die zaken doen met de Britten zijn niet voorbereid, vijf op de tien zijn een beetje voorbereid, aldus het NOS Nieuws van 16 oktober jl. Dat betekent dat momenteel één op de tien ond

Lees meer >>

Broodfonds, een alternatief voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Marc Goselink

|

22 October 2018

0 Reactie(s)

Tweederde van de zelfstandige ondernemers in Nederland heeft niets geregeld ten aanzien van eventuele arbeidsongeschiktheid. Een belangrijke reden daarvoor is dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) erg duur uitpakt en voo

Lees meer >>

Blockchain en de voedselindustrie

Marc Goselink

|

22 October 2018

0 Reactie(s)

Je kunt deze dagen haast niet ontkomen aan de aandacht voor het fenomeen van blockchain. Op heel veel gebieden wordt nagedacht hoe het principe van blockchain kan worden toegepast. Zo ook in de voedingsmiddelenindustrie. Bijgaand

Lees meer >>

Wist u dat….. 8 feiten over voedselverspilling

Marc Goselink

|

22 October 2018

0 Reactie(s)

Elk jaar is 16 oktober Wereldvoedseldag. Door de Verenigde Naties op 16 oktober 1979 in leven geroepen. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor de wereldwijde voedselproblemen en –verspilling en wat wij eraan kunnen doen

Lees meer >>

Taakvolwassenheid als opstap naar zelfsturing

Marc Goselink

|

28 August 2018

0 Reactie(s)

Introductie Onze industrie kenmerkt zich door het continu gefocust zijn op het verhogen van de efficiency in de productieomgeving. Dat bereiken we door kritisch te kijken naar veel aspecten van de voortbrenging. De technische s

Lees meer >>

Vervolg op het mei-artikel "Machineveiligheid en Voedselveiligheid"

Marc Goselink

|

28 August 2018

0 Reactie(s)

In het meinummer van onze DAPP nieuwsbrief hebben wij een artikel gepubliceerd over de ogenschijnlijke tegenstrijdigheden tussen machine- en voedselveiligheid. Aan het eind van het artikel hebben wij kort de noodzaak van certif

Lees meer >>

DAPP introduceert beschikbaarheidsservice

Marc Goselink

|

28 August 2018

0 Reactie(s)

Met ingang van begin juni is DAPP gestart met een nieuwe vorm van dienstverlening, de DAPP beschikbaarheidsservice. Nogal wat keren maken wij mee dat een professional uit ons uitgebreide netwerk zich meldt met de mededeling dat

Lees meer >>

Wist u dat..... 8 feiten uit de wereld van de voeding

Marc Goselink

|

28 August 2018

0 Reactie(s)

De Nederlandse huishoudens gooien ieder jaar voor ongeveer 2,5 miljard Euro aan voedsel weg. Dat is ruim 340 Euro per huishouden en 150 Euro per persoon. Dat komt neer op zo’n 50 kilo voedsel per persoon. Bron: CBS

Lees meer >>

Wat is het belang van Food Engineering?

Marc Goselink

|

22 May 2018

0 Reactie(s)

Wat is het belang van Food Engineering? Food Engineering wordt beschouwd als een specialistische afgeleide van engineering. In de breedste zin van het woord worden engineers opgeleid in de toepassing van wetenschappelijke princ

Lees meer >>

Machineveiligheid en Voedselveiligheid, een goed huwelijk?

Marc Goselink

|

22 May 2018

0 Reactie(s)

Machineveiligheid en Voedselveiligheid, een goed huwelijk? Iedereen die van tijd tot tijd zijn heg moet snoeien is bekend met het fenomeen dat een heggenschaar alleen dan werkt wanneer je met beide handen de greep vasthoudt of

Lees meer >>

Wist u dat... 8 feitjes in relatie tot engineering

Marc Goselink

|

22 May 2018

0 Reactie(s)

Wist u dat….. 8 feitjes in relatie tot engineering Voor het goed laten functioneren van de te ontwerpen machines, maakt een klant meestal gebruik van hulpmiddelen of hulpproducten. Denk hierbij aan smeermiddelen, oliën, rein

Lees meer >>

DAPP begeleidt de nieuwbouw van Konings-Zuivel

Bob Zonneveld

|

01 May 2018

0 Reactie(s)

DAPP begeleidt de nieuwbouw van Konings-Zuivel Afgelopen 18 april heeft de directie van Konings-Zuivel de handtekening gezet onder het contract voor een langdurige samenwerking met logistiek vastgoedontwikkelaar WDP. Er wor

Lees meer >>

Wist u dat….. 7 feitjes in relatie tot bouwen.

Marc Goselink

|

01 May 2018

0 Reactie(s)

Wist u dat….. 7 feitjes in relatie tot bouwen.    In de bouw jaarlijks 63 miljard € omzet wordt gerealiseerd door 106.981 bouwbedrijven? Dat een luchtbehandelingsinstallatie de “longen” van het

Lees meer >>

De keuze van een perfecte vloer

Marc Goselink

|

01 May 2018

0 Reactie(s)

De keuze van een perfecte vloer bij nieuwbouw of renovatie in de voedingsmiddelenindustrie. Schone vloeren zijn van essentieel belang voor de voedingsmiddelenindustrie. Daar waar voedsel geproduceerd of verwerkt wordt moet dat

Lees meer >>

PRIVACY VERKLARING vanuit DAPP

Dennis Beijaard

|

30 April 2018

0 Reactie(s)

VERZAMELEN EN GEBRUIKEN VAN PERSOONSGEGEVENS VAN KLANTEN, LEVERANCIERS EN ANDERE OPDRACHTNEMERS Graag maken wij u er op attent dat wij de persoonsgegevens die u ons verstrekt zullen verzamelen en gebruiken omdat dit noodzakelij

Lees meer >>

De consequenties van agile voor het management

Marc Goselink

|

20 March 2018

0 Reactie(s)

Terwijl werken op een agile  manie een behoorlijke verandering teweeg kan brengen op de werkvloer, zijn er voor het management eveneens de nodige aanpassingen. De Agile Scrum vragen om een andere manier van besturen. Oude vas

Lees meer >>

2018 Het jaar van Food Den Bosch

Marc Goselink

|

20 March 2018

0 Reactie(s)

Net zoals elk jaar een stad in Europa zich de “Culturele hoofdstad van Europa” mag noemen, dit jaar Leeuwarden, kent Europa een “Europese Regio van de Gastronomie”. Dit jaar is dat de regio Brabant onder het logo “We are Food”

Lees meer >>

Wist u dat….. 7 misverstanden uit de voeding*

Marc Goselink

|

20 March 2018

0 Reactie(s)

Groente uit de diepvries, pot of blik bevat veel minder voedingsstoffen dan verse groente Veel mensen denken dat verse groente veel voedzamer is dan groente uit blik, of diepvriesgroente. Maar diepvriesgroenten en blikgroenten

Lees meer >>

Technische Foodpositie versterkt door samengaan van DAPP en YOURTECH

Dennis Beijaard

|

20 March 2018

0 Reactie(s)

Een woord van dank Waarschijnlijk heb je er inmiddels kennis van genomen maar als dat niet het geval is, DAPP heeft dé Nederlandse specialist op het gebied van productietechniek en onderhoud Yourtech B.V. overgenomen. Met de ov

Lees meer >>

Persbericht

Dennis Beijaard

|

01 March 2018

0 Reactie(s)

DAPP – Projectmanagement in Food verstevigt positie in de Nederlandse foodindustrie met de overname van Yourtech B.V. – Specialist in productietechniek en onderhoud Met de overname van Yourtech B.V. breidt DAPP Projectmanage

Lees meer >>

Opschorting van de Wet DBA tot 1 januari 2020

Marc Goselink

|

20 February 2018

0 Reactie(s)

Opschorting van de WET DBA tot 1 januari 2020. Kabinet komt voor de zomer van 2018 met een aanpak op hoofdlijnen. In onze nieuwsbrieven hebben wij diverse malen de ontwikkelingen rondom de Wet DBA (De Wet Dereguler

Lees meer >>

De toekomst van de projectmanager

Marc Goselink

|

20 February 2018

0 Reactie(s)

De toekomst van de projectmanager Inleiding Al meerdere keren is beweerd dat het vak van de projectmanager zou uitsterven. Wat zou je nog aan een projectmanager hebben nu de wereld kennis heeft gemaakt

Lees meer >>

Agile projectmanagement met Scrum

Marc Goselink

|

20 February 2018

0 Reactie(s)

Agile projectmanagement met Scrum De eerste Agile-achtige projectmanagement methoden werden eind vorige eeuw ontwikkeld. Naast RAD en DSDM ontstond toentertijd Scrum, de meest populaire en meest bekende Agile metho

Lees meer >>

Wist u datjes over......ons voedsel

Marc Goselink

|

20 February 2018

0 Reactie(s)

Wist u dat….. • Goede voeding meer voor je gezondheid kan doen dan stoppen met roken; • De omzet van biologische producten in Nederlandse supermarkten gaat komend jaar voor het eerst door de grens van €1 miljard

Lees meer >>

Onderhoud aan gebouw en gebouw-gebonden inrichting: van inspanningsverplichting naar Resultaatverplichting

Wim Stam

|

15 January 2018

0 Reactie(s)

Wij komen regelmatig onderhoudsopdrachten (al of niet gegoten in de vorm van een project) tegen die uitgaan van een inspanningsverplichting van de partij die de opdracht aanneemt. Waarom is dat zo? Waarom zetten opdrachtgever én o

Lees meer >>

Wist u datjes over .......onderhoud

Marc Goselink

|

15 January 2018

0 Reactie(s)

1. De totale jaarlijkse kosten van een gebouw bestaan voor bijna de helft uit operationele kosten. Van deze operationele kosten bestaat iets minder dan de helft uit kosten voor energie. Het resterend deel is gelijkeli

Lees meer >>

De belangrijkste ontwikkelingen in de food in 2018

Marc Goselink

|

15 January 2018

0 Reactie(s)

We staan aan het begin van weer een nieuw jaar. Wij weten niet hoe het u vergaan is, voor ons is 2017 omgevlogen! Kwam dat doordat we eindelijk vol de (economische) wind mee hadden? Het heeft op zijn minst bijgedragen aan het gevo

Lees meer >>

Wanneer is uw project echt geslaagd?

Arthur Roosen

|

21 November 2017

0 Reactie(s)

De economie trekt aan. We lezen bijna dagelijks in de krant dat de consument weer vertrouwen heeft en gemakkelijker zijn geld durft te besteden. Waarschijnlijk prijst u als producent in de food uzelf gelukkig omdat uw productportf

Lees meer >>

Veilig bouwen binnen de voedselindustrie

Hessel Holwerda

|

21 November 2017

0 Reactie(s)

Verbouwingen binnen de (voedings)industrie zijn momenteel aan de orde van de dag. Capaciteitsuitbreidingen en productmodificaties vragen om aanpassingen in de behuizing. Nadat de opdrachtgever de wijziging heeft vastgesteld, volgt

Lees meer >>

Wat ligt er op ons bord?

Marc Goselink

|

21 November 2017

0 Reactie(s)

Introductie In januari van dit jaar heeft het RIVM een lijvig rapport gepubliceerd met als titel “Wat ligt er op ons bord?”. Ondertitel “Veilig, gezond en duurzaam eten in Nederland”. De auteurs van het rapport schrijven in de

Lees meer >>

Wist u datjes voor....Veiligheid en Hygiëne

Marc Goselink

|

21 November 2017

0 Reactie(s)

Hygiëne is een must en een noodzakelijke, serieuze aangelegenheid voor ons mensen: wist u dat er in Nederland jaarlijks zo’n 500.000 tot 2 miljoen gevallen van voedselvergiftiging voorkomen? Vaak is dat het gevolg van slech

Lees meer >>

HACCP in de wereld van voedseltransport

Marc Goselink

|

17 October 2017

0 Reactie(s)

Inleiding HACCP staat voor “Hazard Analysis and Critical Control Points” en heeft zijn oorsprong in de Amerikaanse ruimtevaart. Omdat het in de ruimte een beetje lastig is om bedorven voedselpartijen terug te sturen naar de fab

Lees meer >>

Van Ketenintegratie naar Transportoptimalisatie

Marc Goselink

|

17 October 2017

0 Reactie(s)

Wij zijn gewend te leven in een tijd van verregaande individualisering, van globalisering, van korte(re) time to market en van het steeds verder doordringen van ICT in ons dagelijks leven. De toenemende concurrentie dat één van de

Lees meer >>

Bouwmanagement in Food - Hoe doe je dat?

Marc Goselink

|

26 September 2017

0 Reactie(s)

Nu de markt overal het algemeen economisch gezien in een opwaartse spiraal beweegt, zien wij dat veel voedingsbedrijven weer aan de slag gaan met plannen voor nieuwbouw en/of verbouw. Vaak geïnitieerd vanuit de behoefte om uit te

Lees meer >>

Dé do's en don'ts bij Nieuwbouw in Food

Bob Zonneveld

|

26 September 2017

0 Reactie(s)

Het gaat goed met de Nederlandse foodindustrie. Veel bedrijven maken een forse groei door en ontwikkelen zich daardoor in een hoog tempo. Niet alleen doordat de markt goed is, ook door de toenemende aandacht voor voedselveiligheid

Lees meer >>

De Vrienden van DAPP bijeenkomst 2017

Marc Goselink

|

26 September 2017

0 Reactie(s)

Hoe kom je uit dat lastige Innovatiedoolhof? Op donderavond 14 september organiseerde DAPP voor haar projectprofessionals de “Vrienden van DAPP” bijeenkomst. Diverse projectprofessionals die DAPP na aan het hart liggen, waren h

Lees meer >>

Vertical Farming, een veelbelovende ontwikkeling?

Marc Goselink

|

20 June 2017

0 Reactie(s)

De grootste verticale boerderij van Europa start in de tweede helft van dit jaar in Dronten. In wat nu nog een proefopstelling is, gaan een aantal partijen aan de slag met de productie van 30.000 kroppen sla per week, van het zaad

Lees meer >>

Agile - De 6 transitiestappen

Dennis Beijaard

|

20 June 2017

0 Reactie(s)

Wat helpt de transitie naar agile projectmanagement? Volgens een enquête in april 2017 van PMI zijn er 6 stappen naar een goede transitie naar agile projectmanagement. 1. Slimme strategie Agile is geen kwestie van knippen en

Lees meer >>

Voedselveiligheid binnen MKB

Marc Goselink

|

20 June 2017

0 Reactie(s)

Introductie Ondanks alle nadruk die wij in de sector leggen op het zo veilig mogelijk produceren van voedsel gaat het toch nog regelmatig fout. Zomaar een greep uit het nieuws dat EVMI via zijn mei-nieuwsbrief bracht. “E.coli-b

Lees meer >>

De grote logistieke uitdagingen in de foodsector

Bob Zonneveld

|

23 May 2017

0 Reactie(s)

Inleiding E-commerce, E-fulfilment, E-distributie. Woorden die staan voor activiteiten die veel van onze klanten dagelijks uitvoeren. Echter ook woorden die als containerbegrip veel door elkaar heen gebruikt worden in brainstor

Lees meer >>

R&D in de 'driver seat' en Marketing als navigator bij innovaties

Marc Goselink

|

23 May 2017

0 Reactie(s)

In de pers is een veel gehoorde stelling dat marketing en innovatie een meer dan een voor de hand liggende combinatie is. Vanuit de gedachte dat iedereen daar inmiddels wel van op de hoogte is, is het bijzonder om te zien hoe v

Lees meer >>

De Project Start Up – met faciliteren naar een betere uitkomst

Judith de Jong

|

23 May 2017

0 Reactie(s)

“Arjen komt de vergaderruimte binnen. Een bekertje met een restje koude koffie van de dag ervoor staat op tafel. Op de flip-over staan wat slordige schema’s en aantekeningen van een vorige vergadering. Dit is de eerste dag dat zij

Lees meer >>

Persbericht: DAPP Projectmanagement in Food en Bizz-Support gaan samen onder de naam ‘Dapp Food Logistiek’.

Marc Goselink

|

20 April 2017

0 Reactie(s)

Met ingang van 1 april jl. hebben twee belangrijke spelers op het terrein van logistiek interim project- en programma management in de Food hun krachten gebundeld onder de naam DAPP Food Logistiek. Beide organisaties waren tot nu

Lees meer >>

Goede werkvoorbereiding is het halve werk

Dennis Beijaard

|

17 April 2017

0 Reactie(s)

Plannen, uitvoeren, controleren en corrigeren/bijsturen zijn dé ingrediënten voor een efficiënt werkvoorbereidingsproces. Werkvoorbereiding wordt ook voor foodorganisaties steeds belangrijker en vereist een gedegen aanpak. In somm

Lees meer >>

Transparant Supply Chain Management in de cold chain

Marc Goselink

|

17 April 2017

0 Reactie(s)

In het hedendaagse nieuws is er veel aandacht voor de vraag hoe wij met de beperkingen in landbouwareaal en de beperkte toegang tot waterbronnen de groeiende wereldbevolking kunnen blijven voeden. Ondanks de importantie van die vr

Lees meer >>

Projectmanagement noodzaak voor Food Start-ups?

Dennis Beijaard

|

21 March 2017

0 Reactie(s)

‘Kleinschalige’ producenten De groei van kleinschalige foodbedrijven is de afgelopen jaren fors toegenomen. Consumenten hebben zo meer voor te kiezen. Het is vooral de passie voor hun producten en het ambacht wat kleinschalige

Lees meer >>

De project start up. Bepalend voor het succes van jouw project?

Marc Goselink

|

21 March 2017

0 Reactie(s)

Als projectmanagers kennen we het allemaal. Na de nodige aanlooptijd ben je zo ver dat jouw team voor de eerste keer bij elkaar komt. Belangrijk is je dan af te vragen hoe je die eerste keer wilt gaan invullen. Hoe ga je starten?

Lees meer >>

Hedendaags projectmanagement in “the age of Agile”

Marc Goselink

|

21 March 2017

0 Reactie(s)

Eens in de zoveel tijd komt een bepaalde onderdeel van projectmanagement midden in de belangstelling te staan. Je zou kunnen zeggen dat een bepaald onderwerp plotseling in de “mode” raakt. Dat hebben we gezien met opdrachtgeversch

Lees meer >>

Lean en Duurzaamheid in food, doen en communiceer erover!

Marc Goselink

|

21 February 2017

0 Reactie(s)

Ik mocht recentelijk aanwezig zijn bij een event waar studenten verslag deden van hun bedrijfsstage. Zij hadden de opdracht gekregen om met behulp van aan Lean  ontleende technieken in het productieproces efficiencyverbeterin

Lees meer >>

Onderhoudsmanagement in food, wie neemt het voortouw?

Dennis Beijaard

|

21 February 2017

0 Reactie(s)

Onderhoud is een belangrijke factor op het gebied van veiligheid, risicobeheersing, de continuïteit en beschikbaarheid van de machines en installaties. De focus op maximale beschikbaarheid moet op termijn wel rendement opleveren.

Lees meer >>

Convenience, een bedreiging of zegen voor de supermarkten?

Marc Goselink

|

19 January 2017

0 Reactie(s)

Supermarkten in Nederland zouden moeten stoppen met het groter maken van hun winkel, want de kans is groot dat het marktaandeel van de traditionele supermarkt de komende jaren gaat dalen. Wat is er aan de hand? Recent was er op he

Lees meer >>

Waarom is Innoveren zo lastig?

Marc Goselink

|

19 January 2017

0 Reactie(s)

Innovatie, iedereen heeft de mond er van vol. Ik mocht recentelijk aanwezig zijn bij een congres over AgriFood en ik denk dat die dag het meest gebezigde woord “Innovatie” was. Wat is innovatie eigenlijk? Letterlijk betekent innov

Lees meer >>

Managerspijn: Oh die veiligheidskundigen!

Hessel Holwerda

|

13 December 2016

0 Reactie(s)

Heel herkenbaar voor velen die werken in de (food)industrie: managers en veiligheidskundigen hebben een haat-liefde verhouding: een veiligheidskundige met zijn (onafhankelijke) adviseursrol die van mening is dat het nog niet veili

Lees meer >>

Human factor in Projectmanagement

Dennis Beijaard

|

10 May 2016

0 Reactie(s)

Eén van de grote uitdagingen in succesvol projectmanagement is de ontwikkeling van het project team. Welke factoren kan de projectmanager gebruiken om commitment aan de doelstellingen van het project en het team te realiseren? Hoe

Lees meer >>

Bouwen begint met een B

Erwin Faber

|

22 April 2016

0 Reactie(s)

Het bouwen van een nieuw distributiecentrum c.q. productiemagazijn is voor elk bedrijf, groot of klein, een behoorlijk spannend avontuur. In de verte lonkt het droomdoel: het nieuwe en hedendaagse pand, waarin alle bottlenecks van

Lees meer >>

Asset management biedt kansen voor Maintainance manager

Dennis Beijaard

|

16 February 2016

0 Reactie(s)

Onderhoud in zijn algemeenheid is een belangrijke factor op het gebied van veiligheid en de continuïteit van de machines en installaties. De focus op maximale machine beschikbaarheid zou op termijn rendement moeten opleveren. Onde

Lees meer >>

Projectleider in het Digitale tijdperk

Dennis Beijaard

|

18 January 2016

0 Reactie(s)

Het digitale tijdperk, welke organisaties dwingt om nieuwe technologieën te omarmen, mee te bewegen met ontwikkelingen en schommelingen op de markt, vereist dat bedrijven continu innovatief zijn. Organisaties die hierin slagen, zi

Lees meer >>

Interesse? Meld je aan voor de nieuwsbrief