Insight and movement in factories | Dapp
settings-icon meer inzicht more insight and movement in your factory? +31(0)345 50 52 56

Different Approach

Dapp stands for different approach, and that tells you exactly what we stand for: a data-driven logistics engineering firm, specializing in industrial engineering and project management. We carry out our projects both for and on behalf of our clients.

Facility

Processing

Products

Packaging
Production System
transport System
Storage System
DATA & Visualization
Handling & Storage
Facility Layout

Vision on the future of factories

The factory of the future must use the available data as optimally as possible. In addition, this data must be analyzed and visualized in such a way as to provide an integrated overview of the factory's performance.

Based on this information, the correct operational and strategic decisions can be taken with regard to both the present and the future of the factory.

More details

successful PROJECTMANAGEMENt

Successfully completing a project, easier said than done.

Here at Dapp we like a challenge, so we will gladly take on your assignment with both hands.

Below is an overview of some of our clients where we have successfully realized a project.

0
completed projects in dairy
0
completed projects in fresh produce
0
completed projects in food & beverage
0
completed projects in non-food & logistics
Remia
Odin
Ynsect
Vepo Cheese
Niacet
Bouter
Heineken
Starbucks
Royal A-ware Food Group
Royal FrieslandCampina
RFC Zijerveld
Kaaspack
Kiremko
Royal Lactalis Leerdammer
Rotate device Please rotate your device for an optimal experience.
Facility Layout Solution
Dapp
Facility Layout Solution
Facility Layout Solution (FLS) is a tool created by Dapp. This tool optimizes the layout of your pla... more details
Automation & Mechanization
Dapp
Automation & Mechanization
Innovation is an important part of business operations. To maintain a strong position in relation to... more details
Project management
Dapp
Project management
Managing technical and logistics projects is not something you do lightly. The knowledge is not ther... more details
Warehouse layout
Dapp
Warehouse layout
Setting up a warehouse sounds simple. You make sure you have enough racks and floor space to put you... more details
Visualization
Dapp
Visualization
The saying "a picture says more than a thousand words" will probably not sound unfamiliar to you. By... more details
Our innovation in your company?
Our innovation in your company?
CONTACT US

One moment please...

“Dapp heeft ons geholpen bij het uitwerken van een masterplan voor onze fabrieken. Door de enorme groei die wij jaar op jaar doormaken kwamen we in de knel te zitten met onze beschikbare capaciteit en oppervlakte. Dapp heeft ons met data-analyses en simulatie nieuwe inzichten weten te bieden. Ook hebben wij samen met Dapp het terrein opnieuw in kunnen delen tijdens brainstormsessies. Na het uitwerken van deze verschillende opties en het naast elkaar zetten van de daarbij behorende voor- en nadelen hebben wij een weloverwogen, toekomstgerichte keuze kunnen maken."

- Cees van Driel, Manager Logistiek bij Remia CV

“Aangezien er bij Niacet veel projecten lopen en afgerond worden om de efficiëntie en output van het equipment te verhogen, is het essentieel om de Piping & Instrumentation Diagrams op orde te hebben. Dit geldt zowel voor as-built tekeningen die niet tijdig bijgewerkt zijn als het opstellen van sloop en project P&ID’s voor lopende projecten. Deze tekeningen zijn een absolute must om stappen te maken, zo besteden we geen tijd aan het uitzoeken hoe iets zit maar aan hoe we iets kunnen verbeteren. Dapp verzorgt zelfstandig en op locatie zowel het nalopen in het veld als het intekenen van de P&ID’s en beheert voor ons de standaard als ‘key-user’.”

- Stijn Ophof, Senior Process Engineer bij Niacet BV - A Kerry Company


“Dapp heeft Bouter geholpen met het aanbrengen van structuur in het bestaande tekeningenpakket. In samenspraak met ons heeft Dapp ook onze matig gedocumenteerde rijpingslocaties in kaart gebracht middels een 3D scan die gebruikt is om zowel 2- als 3D tekeningen te kunnen vervaardigen. Deze tekeningen helpen ons om onder andere projecten gestructureerder uit te voeren. Naast voorgenoemde werkzaamheden helpt Dapp ons nog steeds met het up-to-date brengen van bestaand tekenwerk en kunnen we bij hen terecht voor het uitwerken van projecttekeningen.”

- Peter Spiegelenberg, Plant Manager Bouter Group

“Dapp heeft ons geholpen met het realiseren van ons nieuwe DC in Bleiswijk. Om tot deze realisatie heeft Dapp vanuit het netwerk ook een team van specialisten aan kunnen leveren. Hierdoor konden wij relatief zorgeloos naar het moment van oplevering toewerken. Daarnaast is het pand zeer duurzaam en schaalbaar, waardoor wij óók met oog op de toekomst vrij van zorgen zijn.”

- Otto Miltenburg, Mede-eigenaar Konings-Zuivel

In 5 steps FROM DESIGN TO REALIZATION

INTEGRAL PROJECT APPROACH FOR TECHNICAL AND LOGISTICS INVESTMENT PROJECTS FROM DESIGN TO EXECUTION

1
Initiation
“Idea”
2
Definition
“what”
3
Draft
“How”
4
Realisation
“Create”
5
Close
“to maintain”
Dapp
5 steps background

Facility Layout Solution

Facility Layout Solution (FLS) is a tool developed by Dapp to generate the optimal layout for your factory. We do this based on data instead of the well-known gut feeling.

Interested in what we can do for you concerning the layout of your factory? Leave your details and we will contact you as soon as possible.

  • AVOID bottlenecks IN THE LAYOUT
  • SAVE ON TRADING COSTS
  • GET THE MOST EFFICIENT LAYOUT
  • INSIGHT IN PRODUCTION CAPACITY
  • KNOWLEDGE ABOUT CUSTOMIZING YOUR LAYOUT
  • GET SCIENTIFIC FOUNDATION

Dapp News

Ontdek de voordelen van 3D-scannen

Ont­dek de voor­de­len van 3D-scan­nen


In de wereld van technologische innovatie is 3D-scannen een van de meest veelbelovende ontwikkelingen. Dit revolutionaire proces maakt het mogelijk om snel, nauwkeurig en veilig grote hoeveelheden data te verzamelen over een object of omgeving. Hierdoor biedt 3D-scannen een scala aan voordelen voor veel verschillende industrieën. Een van de grootste voordelen van 3D-scannen is de snelheid en efficiëntie. In tegenstelling tot traditionele handmatige metingen, waarbij tijd en inspanning nodig zijn om data te verzamelen, kan 3D-scannen een grote hoeveelheid gegevens in een fractie van de tijd verzamelen. Dit maakt het proces ideaal voor bedrijven die snel en efficiënt willen werken. Nauwkeurigheid is ook een belangrijk voordeel van 3D-scannen. Met moderne scanners kunnen hoge nauwkeurigheidsniveaus worden bereikt, waardoor de kans op menselijke fouten bij handmatige metingen wordt verminderd. Dit is vooral belangrijk in industrieën waar precisie van groot belang is, zoals bouw, industriële techniek en architectuur. Veiligheid is een ander belangrijk aspect van 3D-scannen. Handmatige metingen in moeilijk bereikbare of gevaarlijke gebieden kunnen gevaarlijk zijn, maar met 3D-scannen kan deze data snel en veilig worden verzameld, zonder dat er gevaar is voor de operator. Daarnaast is 3D-scannen ook flexibel, het kan op afstand worden uitgevoerd en kan gedetailleerde informatie verzamelen over een object of omgeving, waardoor het nuttig is voor een breed scala aan toepassingen, zoals bouwconstructie, industriële techniek en architectuur. 3D-scannen kan ook puntwolken of 3D-modellen produceren die gemakkelijk kunnen worden gedeeld en geanalyseerd. Hierdoor kunt u digitale tweelingen creëren, simulaties uitvoeren en veranderingen in de tijd detecteren. Tot slot is 3D-scannen ook kosteneffectief, het elimineert de noodzaak van meerdere bezoeken en metingen, en vermindert ook het gebruik van fysieke metingen en tekeningen. Al met al, 3D-scannen biedt vele voordelen voor bedrijven die snel, nauwkeurig en veilig willen werken.

24 January 2023
Beslissen op basis van data - Deel 2 - De do's & don'ts

Be­slis­sen op basis van data - Deel 2 - De do's & don'ts

Om je data succesvol te analyseren en interpreteren zijn er een paar zaken belangrijk. Deze zaken worden kort en bondig besproken in dit artikel. Op de eerste plaats is het belangrijk dat iedereen het nut van het gebruiken van data inziet. Dit betekent dat niet alleen de business analist hier belang aan hecht, maar ook de technische dienst, projectmanager en directeur. Het moet namelijk niet zo zijn dat je geld investeert in dure technologieën om hier vervolgens niet (optimaal) gebruik van te maken! Onderzoek toont aan dat bedrijven in 2018 biljoenen (!) hebben uitgegeven aan het moderniseren van hun systemen. Van deze investeringsprojecten is maar liefst 70% mislukt door een gebrek aan 'data cultuur'. De belangrijkste do is dus het creëren van een bedrijfscultuur waarin je data op waarde geschat wordt. Een grote don't is dus het doen van grote investeringen zonder duidelijke visie op wat je hiermee wilt bereiken. Om het maximale uit je data te halen is het ook belangrijk dat je weet wáár je moet zoeken. Je kunt bijvoorbeeld proberen zoveel mogelijk patronen te vinden in je data. Zijn er bepaalde weken waar je meer produceert dan normaal? En wat kan hier de oorzaak van zijn? Of misschien heb je een product dat sneller in kwaliteit verminderd dan andere producten. Ligt dit aan het product, of ligt dit misschien aan de plek waar je het product opslaat? Deze patronen geven in ieder geval een richting waarin gezocht moet worden tijdens de analyse. Daarnaast kun je ook een slag staan door de uitkomsten van je data te visualiseren.  Je kunt in onze referentieprojecten meer vinden over hoe wij jouw data visualiseren en deze zo inzichtelijk maken. Ook is het belangrijk dat je voor je data een representatieve tijdsperiode gebruikt om de beslissing op te baseren. Ga je bijvoorbeeld machinelijnen verhuizen, zorg er dan bijvoorbeeld voor dat je een piekperiode in je productie gebruikt om de omvang van de verhuizing te bepalen. Doe je dit niet, dan kom je later (waarschijnlijk) voor verrassingen te staan. 

22 November 2022
Beslissen op basis van data - Deel 1 - Introductie

Be­slis­sen op basis van data - Deel 1 - In­tro­duc­tie

Beslissingen nemen die (grote) gevolgen hebben voor jouw bedrijf kan lastig zijn. Op onze site verwijzen we op de pagina over data analyse al naar het welbekende onderbuikgevoel. Op basis van dit onderbuikgevoel kun je vaak al één en ander aanstippen als mogelijk verbeterpunt. Echter, wil je wel graag enige zekerheid hebben in de juistheid van de beslissing(en) die jij en je collega’s nemen. Het daarvoor gebruiken van data wint hierbij steeds meer aan populariteit. Dit noemt men Data Driven Decision Making (DDDM). Hierbij worden data, feiten en statistieken gebruikt om (strategische) beslissingen te nemen. Omdat je beslissingen maakt op basis van feiten kun je deze sterk onderbouwen. Dit is helemaal het geval als de informatie die je vergaart uit de data in lijn is met het eerdere onderbuikgevoel.  Ook in de foodbranche kan dit van grote toegevoegde waarde zijn! Praktisch ieder foodbedrijf verzamelt tegenwoordig enorm veel data: een overzicht van je productie, opslag en transport kan tegenwoordig in no-time uitgedraaid worden.  Een punt waar veel bedrijven hierna vastlopen is het daadwerkelijk omzetten van data naar (nieuwe) inzichten. Enerzijds omdat ze moeite hebben met het interpreteren van de data, anderzijds omdat de juiste resources (zowel tijd als kennis) niet aanwezig zijn. Dit is zonde, omdat er enorm veel (nieuwe) inzichten te verkrijgen zijn vanuit de beschikbare data. In de volgende delen van deze Dapp special over Data Driven Decision Making wordt er meer verteld over de good & bad practices van deze methode en de voordelen die DDDM met zich meebrengt.

22 November 2022
Beslissen op basis van data - Deel 3 - Voordelen van Data Driven Decision Making

Be­slis­sen op basis van data - Deel 3 - Voor­de­len van Data Dri­ven De­ci­si­on Ma­king

Er zijn talloze voordelen te noemen van het gebruikmaken van data voor het nemen van beslissingen. We hebben hier dan ook slechts een kleine greep van op een rijtje gezet. Allereerst kun je sneller beslissingen nemen. Je hebt namelijk alle benodigde info vlug voor handen. Daarnaast zullen je nauwkeuriger kunnen bepalen waar de uitdagingen liggen. Omdat je je baseert op de feiten (i.e. de data) kun je het hierboven genoemde onderbuikgevoel wegnemen of juist bevestigen. Deze factoren leiden ertoe dat je beslissingen ook met meer vertrouwen gemaakt kunnen worden. Op basis van het analyseren van de data zul je ook makkelijk(er) nieuwe trends kunnen herkennen. Waarschijnlijk kun je op basis van ervaring al enkele trends in (jouw tak van) de foodwereld opnoemen, maar als bedrijf kun je een grote slag slaan door al vroeg een nieuwe trend in de markt te ontdekken. Dit hangt dan weer samen met het beter in balans kunnen houden van je voorraad. Omdat je sneller inzicht hebt in de vraag naar producten zul je beter in staat zijn om te bepalen welke producten vooral ruimte innemen en in mindere mate bijdragen aan de omzet van het bedrijf. Door deze kennis verhoogt ook de proactiviteit van het bedrijf. Dit klinkt misschien tegenstrijdig, want voor je gevoel reageer je juist op wat de data je vertelt. Echter kun je, door het herkennen van patronen en trends in de data, al met enige zekerheid een voorspelling doen, waardoor je voortijdig in kunt grijpen of juist al vroeg ziet dat een bepaalde keuze de juiste is, wat een voordeel oplevert ten opzichte van de concurrentie.   

22 November 2022
Factory layout with floor requires dynamic zoning plan

Fac­to­ry lay­out with floor re­quires dy­nam­ic zon­ing plan

Since the development of the FLS model, Dapp has always looked at how the model can approach the reality and customer issues even better. Something that has been tested in theory often runs into problems in reality; situations that are not considered until you are confronted with them. We spend a lot of time maintaining the model and always looking for applications to better implement the reality and the wishes of customers. One of those applications concerns the successful expansion of the model from one to several floors. In practice, the scarce space increasingly means that factories and companies are still going up. An additional advantage is that the material handling costs are lower when the height is built in. In theory, however, it is easier said than done; where 3D reality is already taken into account in practice, the step to deepening the theory is fundamentally different. Working with algorithms and modern software options is currently unknown territory for many professionals. Today there is an unimaginable amount of possibilities with modern applications. But then you should know that there are possibilities with which the layout of your factory can be better and more efficient. Optimizing a layout with one or more floors This also applies to a factory with one or more floors, for example. That too can be optimized relative to each other. “A two-storey building is nothing more than 2x a one-storey building but on top of each other?” Would you think. Unfortunately, in contrast to two one-storey buildings, where the buildings have no further relationship, this is certainly the case in a two-storey building; There is often a lot of exchange between the floors in terms of raw materials, products, packaging, waste, but also people. If one would choose to first optimize one floor and then the other, it must be determined in advance which space will be placed on which floor, something that is almost never fixed in practice. At the other end of the spectrum, it often does not mean in practice that all rooms can be placed haphazardly on any floor. Some spaces should be placed on the ground floor, such as an inbound goods space, other spaces should be located on the first floor, such as the offices. In short, the model must simultaneously include both floors in the optimization. How can you best tackle this issue? We also wanted to include some restrictions that could apply in practice for a multi-storey factory. This includes securing certain spaces on a certain floor, but also linking a set of spaces above and below each other and indicating that a space occupies several floors. We can also optimize multi-storey factories. See the image above. Want to learn more about how your factory layout can be customized? Contact [email protected] or via 0345 - 50 52 56.

12 January 2021

SIGN UP FOR THE LATEST FACILITY LAYOUT SOLUTION TIPS AND ADVICE YOU CAN PUT RIGHT INTO PRACTICE.

  • higher efficiency
  • new insights regarding your layout
  • save on handling costs