Project 'Redesign Packaging' | Dapp
settings-icon meer inzicht meer inzicht en beweging in je fabriek? +31(0)345 50 52 56

Project 'Redesign Packaging'

Onze opdrachtgever produceert en verkoopt via eigen dochterondernemingen consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts in een groot aantal Europese landen, Azië en Afrika. Binnen de zuiveltak van deze onderneming is Dapp actief op verscheidene kaasverpakkingslocaties. Een van de aanvragen die Dapp mocht invullen betrof het leveren van een projectmanager voor het project ‘Redesign Packaging’.

Onze opdrachtgever zocht een specialist op het gebied van het herinrichten en vernieuwen van de lay-outplanning van de diverse verpakkingslijnen. Ook een fysieke verhuizing van deze verpakkingslijnen maakte deel uit van het project. Het betrof specifiek de verpakkingslijnen voor het slicen, inleggen in dieptrekverpakkingen, het wegen en etiketteren, de case packing en palletizing van diverse soorten kaas.

Onze projectmanager heeft ruime ervaring in het realiseren van complexe projecten in een technisch georiënteerde omgeving en, meer specifiek, in de lay-out design van verpakkingslijnen. Gedurende de looptijd van het project heeft onze professional leiding gegeven aan een multidisciplinair projectteam. Het betrof meerdere verplaatsingen en optimalisaties van bestaande verpakkingslijnen. De verhuizingen vereisten een intensieve planning en coördinatie omdat stilstand onmogelijk was: de productie moest gewoon door kunnen draaien.  

Het project betrof, naast de verplaatsing van diverse lijnen, eveneens het ontwerpen van nieuwe machines en systemen voor case packing en palletizing. Dit ontwerptraject is van ontwerp tot en met realisatie begeleid aan de hand van het bekende V-Model. Voordat de oplevering plaatsvond, is een uitgebreid validatieprogramma doorlopen. Het projectteam wist met een doorlooptijd van ongeveer 2 jaar het project conform planning, veiligheid, budget en kwaliteit op te leveren. Zowel onze opdrachtgever, professional als Dapp kijken terug op een prachtig, uitdagend en succesvol project. 

Ook hier is weer gebleken: Dapp realiseert!

totaal projecten

0

gerealiseerde projecten in zuivel

0

gerealiseerde projecten in AGF & food ingredients

0

gerealiseerde projecten in food & beverage

0

gerealiseerde projecten in non-food & logistics