Vergroten productiecapaciteit blikkenlijn | Dapp
settings-icon meer inzicht meer inzicht en beweging in je fabriek? +31(0)345 50 52 56

Vergroten productiecapaciteit blikkenlijn

Onze klant is een fabrikant die diverse dranken ontwikkelt, bereid en een eigen bottelarij heeft met zeven bottellijnen waarop meer dan tweehonderd verschillende flestypes (variërend van stenen kruiken, miniatuurflesjes van glas of van PET, plastic containers of drumverpakkingen) worden afgevuld.
Na de ingebruikname van een nieuwe blikkenlijn bleef de productiecapaciteit achter bij de vooraf gestelde verwachtingen. Enige tijd geleden startte onze klant daarom een project om de capaciteit van het verpakken van drank in blik fors te gaan vergroten. Dapp werd benaderd om het project te trekken door een projectleider met aantoonbare kennis van blikkenlijnen. Juist door de gecombineerde kennis van blikkenlijnen en het vergroten van productiecapaciteit is de projectleider in staat geweest om de lijn op te bouwen samen met het productieteam om tot het gewenste resultaat te komen.

De projectleider heeft tevens het productielijnteam bijgestaan met raad en daad om hen te helpen de lijn zelfstandig te kunnen draaien. De benodigde kennis was onvoldoende aanwezig en de lijn had nogal wat kinderziektes. Na de re-engineering zijn die eruit gehaald en is veel tijd besteed aan het optimaliseren van de lijn. Uiteindelijk kon de lijn met succes de gewenste output realiseren.

Onder druk wordt alles vloeibaar, een gezegde dat in deze situatie zeker opgeld deed. Juist door de bovengenoemde problemen kwam een vruchtbare samenwerking op gang vanuit het projectteam met de betrokken stakeholders: met het productieteam, met het management, met toeleveranciers en interne en externe adviseurs.

Door goed gecoördineerde gezamenlijke inspanningen is het gelukt in stappen de capaciteit van de lijn van ca. 10.000 blikken per dag te verhogen naar 110.000 stuks. Een significante verbetering waar iedereen die hierbij betrokken was, terecht trots op is.   

Na het blikkenlijn project is de projectleider gevraagd om als NPI manager in relatie tot de blikkenlijn die vervolgens in nauwe samenwerking met de afdelingen Verkoop, Quality & Innovation en Productie & Logistiek meer dan tien nieuwe producten in de markt heeft kunnen te zetten.

Inmiddels is na meer dan een jaar betrokkenheid de opdracht van onze projectleider afgerond. Onze drankenfabrikant heeft een medewerker uit eigen gelederen aangesteld die nu de spil in het hele blikkenverhaal is.

totaal projecten

0

gerealiseerde projecten in zuivel

0

gerealiseerde projecten in AGF & food ingredients

0

gerealiseerde projecten in food & beverage

0

gerealiseerde projecten in non-food & logistics