Realisatie state-of-the-art insecten ingrediëntenfabriek | Dapp
settings-icon meer inzicht meer inzicht en beweging in je fabriek? +31(0)345 50 52 56

Realisatie state-of-the-art insecten ingrediëntenfabriek

In de voedingsmiddelenindustrie valt steeds vaker de term 'novel foods'. Novel foods zijn 'nieuwe' voedingsmiddelen en ingrediënten die nog niet eerder binnen de Europese Unie als voedingsmiddel werden verkocht. Een goed voorbeeld vormt de groep 'insecten', een nieuw eiwit waarvoor de markt langzaam maar zeker open gaat.

Een klant die actief is in de productie van duurzame en hoogwaardige insecten benadert ons met de opdracht om de productiecapaciteit van met name een bepaald type insect op te schalen door het realiseren van een nieuwe fabriek. Dapp projectmanager Dennis Beijaard, bedrijfskundige en expert in logistiek en supply chain management, leidt het hele project. 

Onze klant produceert sprinkhanen, meelwormen en krekels en kan bogen op tientallen jaren kennis van en ervaring met de productie van insecten. Deze producent staat aan de vooravond van een toenemende vraag en geeft ons de opdracht de productieschaalvergroting te realiseren en het hele proces te leiden. Het is de ambitie van onze klant om een volledig geautomatiseerde state-of-the-art novel-foodsfabriek te bouwen. Een fabriek met een grootschalige productie die kan inspelen op de toenemende vraag naar novel-foodingrediënten. Dennis Beijaard werkt daarvoor samen met belangrijke stakeholders als de afdelingen Research & Development, maar ook met universiteiten en onderzoekscentra. Het ambitieuze en innovatieve project is momenteel volop gaande.

totaal projecten

0

gerealiseerde projecten in zuivel

0

gerealiseerde projecten in AGF & food ingredients

0

gerealiseerde projecten in food & beverage

0

gerealiseerde projecten in non-food & logistics