Projectleider Operational Excellence bij groentesnijder | Dapp
settings-icon meer inzicht meer inzicht en beweging in je fabriek? +31(0)345 50 52 56

Projectleider Operational Excellence bij groentesnijder

In januari 2018 mocht DAPP een projectmedewerker leveren bij een groot vooraanstaand groente- en fruitverwerkend bedrijf.

Onze professional had in zijn carrière gewerkt in vele uiteenlopende functies. Denk daarbij aan proces technoloog, validatie engineer, plantmanager en technische manager. Het gemeenschappelijk aan al die functies was dat het zonder uitzondering opdrachten waren in de wereld van de voedselindustrie. Met al zijn ervaring was onze kandidaat de perfect match op een aanvraag die Dapp eind december 2017 ontving. Hij werd geplaatst op de afdeling Operational Excellence van de klant. De projecten die via deze afdeling lopen zijn veelal OPEC van aard en gericht op het behalen van efficiency. Onze professional werd meteen ingezet in een project dat werd geïnitieerd door een ontevreden interne klant. Deze klant was niet tevreden met de grootte van de gesneden stukken groente. Dat moest anders worden ingeregeld.

Onze projectleider is de opdracht gestart met een gedegen onderzoek naar de variaties die in de lijn aanwezig waren. Wat zijn de knoppen waar je aan kunt c.q. moet draaien om het eindproduct te krijgen waar de consument op zit te wachten? Welke variaties zijn er en in welke mate waren ze van invloed? Hij voerde deze opdracht grotendeels zelfstandig uit, waarbij de intervisiesessies met de teamleider van de groentelijn sturend waren.

Het resultaat van het onderzoek was tweeledig: Er zijn veel factoren die het snijproces beïnvloeden en daarmee de grootte van het product onvoorspelbaar maakten en er waren ook niet te beïnvloeden inkoopspecificaties. Op basis van die constatering is een voorstel gemaakt om aan het eind van de productielijn een sorteerinrichting te bouwen die de grove delen uit de lijn sorteert. Het opgevangen product kan worden teruggevoerd naar het punt vóórafgaande aan de snijactiviteit zodat het vervolgens opnieuw door het snijonderdeel kan gaan. Deze iteratie kan doorgaan totdat het product de gewenste diameter heeft. Hiermee is uitval van te grote stukken niet langer aan de orde en wordt in principe 100% van het product verwerkt.  

Door deze extra sorteerstap kan op elk gewenste snitgrootte de groente geleverd worden. De opdrachtgever toont zich zeer tevreden met de gekozen oplossing en de bijbehorende efficiencyverbetering.

Onze Dapp projectleider is na twee jaar, en na diverse andere opdrachten, in vaste dienst gegaan bij onze klant.

totaal projecten

0

gerealiseerde projecten in zuivel

0

gerealiseerde projecten in AGF & food ingredients

0

gerealiseerde projecten in food & beverage

0

gerealiseerde projecten in non-food & logistics