Professioneel tekeningenbeheer vergroot slagkracht van kaasproducent | Dapp
settings-icon meer inzicht meer inzicht en beweging in je fabriek? +31(0)345 50 52 56

Professioneel tekeningenbeheer vergroot slagkracht van kaasproducent

Een kaasproducent heeft aan Dapp gevraagd of wij een goede ervaren professional konden leveren die met kennis van AutoCAD2 kon bijdragen aan het uitvoeren van allerlei tekenwerk. Dapp heeft hierna in het netwerk gezocht naar een persoon met de gevraagde kennis en ervaring. Onze professional werkt met AutoCAD en Inventor zowel vanuit huis als op locatie bij de klant en is hierbij verbonden aan de afdeling Engineering/Projecten. Op deze afdeling worden op de eerste plaats in 2D (AutoCAD) of in 3D (Inventor) tekeningen gemaakt ten behoeve van uit te voeren projecten.

Als tweede, niet minder belangrijke taak houdt zij het tekeningenbestand bij en actualiseert zij waar nodig de informatie op de tekeningen. Dat betekent opschonen, updaten en documenteren van het tekeningenbestand, van de P&ID schema’s, maar ook van zaken als de totale lay-out van de plant of specifieke opdrachten, zoals het ontwerpen van vluchtroutes en bijbehorende tekeningen. 

Concreet betekent het dat door opdrachtgever(s) tekeningen of schetsen worden aangeleverd die door onze tekenaar worden verwerkt in bestaande tekeningen of er wordt, bij grote aanpassingen, een nieuwe tekeningen aangemaakt en opgeslagen als een nieuwere versie in het tekeningenbestand. Het komt regelmatig voor dat onze tekenaar ter plekke de situatie bekijkt, de locatie inmeet om er voor te zorgen dat alles correct op de tekeningen staat. Het zal niet verbazen dat de tekenaar veelal alleen werkt, echter is er veel overleg en afstemming met de opdrachtgever over het eindresultaat.

De komst van deze professionele tekenaar heeft ertoe geleid dat het tekeningenbestand veel beter geordend en daardoor veel beter ontsloten is. De klant merkt het verschil. Sinds haar betrokkenheid worden tekeningen veel sneller gevonden dan voorheen. Doordat wijzigingen meteen verwerkt worden, zijn tekeningen altijd nu ook up-to-date en hebben daardoor een grote mate van betrouwbaarheid. Ze geven weer hoe bepaalde zaken gemaakt c.q. ontworpen zijn. Geen vervelende verrassingen dus. Hiernaast wordt soms de vraag gesteld iets in 3D te ontwerpen. Dat is voor onze professional geen probleem. Met Inventor kan zij 3D tekenen. Het kan gaan over een onderdeel dat op voorraad moet liggen of om een prototype dat moet worden aangeleverd aan een machinebouwer. Een dergelijk prototype wordt dan in 3D getekend, waarna er een productietekening van gemaakt wordt.

totaal projecten

0

gerealiseerde projecten in zuivel

0

gerealiseerde projecten in AGF & food ingredients

0

gerealiseerde projecten in food & beverage

0

gerealiseerde projecten in non-food & logistics