Masterplan engineering, processing & nieuwbouw fabriek | Dapp
settings-icon meer inzicht meer inzicht en beweging in je fabriek? +31(0)345 50 52 56

Masterplan engineering, processing & nieuwbouw fabriek

Onze klant is een ambachtelijke producent van dagverse yoghurt en drinks voor de retailmarkt. Het bedrijf is door de jaren heen gegroeid van een boerenbedrijf met een melkveehouderij tot de professionele verwerker van melk en room die het vandaag de dag is.

Enkele jaren geleden ontstond de behoefte aan een masterplan op een geplande en gestructureerde manier verouderde apparatuur uit te faseren en te vervangen, om zich daarmee voor te bereiden op de ambitieuze groeiplannen die het bedrijf had geformuleerd. Dapp kreeg dit jaar (2018) de vraag om dit masterplan vorm te geven. De eerste stap daarin was de concept-engineering in zijn geheel uit te werken.

Door de veelzijdigheid van de klantvraag heeft Dapp dit project benaderd als een  multidisciplinair project. Dat betekende dat we een aantal werkzaamheden geïntegreerd hebben en parallel hebben uitgevoerd. Het gaat om o.a. de herinrichting van het terrein, de ontwikkeling van een nieuw te bouwen productiehal met de daarbij behorende techniek. Tegelijkertijd de vervanging van diverse processing apparatuur zoals een blender, de shear mixer, de Cleaning in Place installatie (de CIP) en de chillers. Ook is, als onderdeel van de veranderingen, een pallet-conveyor-baan aangekocht en geïnstalleerd in één van de koelcellen. Dit laatste betekende dat de logistieke routes opnieuw moesten worden gedefinieerd. Ook deze taak heeft Dapp voor zijn rekening genomen. Ten slotte heeft Dapp het hele traject van tekeningen tot en met het verkrijgen van de benodigde vergunningen begeleid.

Met de oplevering van het masterplan lag er een dermate helder en duidelijk definitie van het  vervolg dat de klant het volle vertrouwen had met een eigen team medewerkers zelf het project verder in te gaan en gefaseerd uit te voeren. Dapp kreeg dan ook veel dank voor de verleende diensten, de uitgestippelde route en voor haar kostenbesparende aanpak.

totaal projecten

0

gerealiseerde projecten in zuivel

0

gerealiseerde projecten in AGF & food ingredients

0

gerealiseerde projecten in food & beverage

0

gerealiseerde projecten in non-food & logistics