toptaak-icon

Industrial Engineering

toptaak-icon

Facility Layout

toptaak-icon

Vlekkenplan

toptaak-icon

Logistiek

Industrial Engineering & Project
management in Food

Professioneel tekenen en tekeningenbeheer vergroot de slagkracht van een Kaasproducent

Professioneel tekenen en tekeningenbeheer vergroot de slagkracht van een Kaasproducent

Vraag van onze klant

Enige tijd geleden heeft een kaasproducerende klant van DAPP gevraagd of wij een goede ervaren professional konden leveren die met kennis van Autocad2 kon bijdragen aan het uitvoeren van allerlei tekenwerk.

Maken van tekeningen

DAPP kon de persoon leveren met de juiste kennis en ervaring. Onze professional werkt met Autocad en Inventor zowel vanuit huis als op de site van de klant en is bij haar inzet verbonden aan de Afdeling Engineering/Projecten. Op deze afdeling worden op de eerste plaats in 2D (Autocad) of in 3D (Inventor) tekeningen gemaakt ten behoeve van uit te voeren projecten.

Tekeningenbeheer

Als tweede, niet minder belangrijke taak houdt zij het tekeningenbestand bij  en actualiseert zij waar nodig de informatie op de tekeningen. Dat betekent opschonen, updaten en documenteren van het tekeningenbestand, van de P&ID schema’s, maar ook van zaken als de totale lay out van de plant of specifieke opdrachten als het ontwerpen van vluchtroutes, met bij behorende tekeningen, die op diversen locaties in het bedrijf aan de wanden hangen ivm de veiligheid. 

Concreet betekent het dat door opdrachtgever(s) tekeningen of schetsen worden aangeleverd die door onze tekenaar worden verwerkt in bestaande tekeningen of, bij grote aanpassingen, er wordt een nieuwe tekeningen aangemaakt en opgeslagen als een nieuwere versie in het tekeningenbestand. Het komt regelmatig voor dat onze tekenaar ter plekke de situatie bekijkt, de locatie inmeet om er voor te zorgen dat alles correct op de tekeningen staat,

Het zal niet verbazen dat de tekenaar veelal alleen werkt maar er is veel overleg en afstemming met de opdrachtgever over het eindresultaat.

Het voordeel voor onze kaasproducent

De komst van deze professionele tekenaar heeft ertoe geleid dat het tekeningenbestand veel beter geordend is en daardoor veel beter ontsloten is. De klant merkt het verschil. Sinds haar betrokkenheid worden tekeningen veel sneller gevonden dan voorheen, er is veel minder zoekwerk. En doordat wijzigingen meteen verwerkt worden, zijn tekeningen altijd up to date en hebben daardoor een grote mate van betrouwbaarheid. Ze geven weer hoe bepaalde zaken gemaakt cq ontworpen zijn. Geen vervelende verrassingen dus.

Opdrachten in 3D

Soms wordt de vraag gesteld iets in 3D te ontwerpen. Dat is voor onze professional geen probleem. Met Inventor kan zij 3D tekenen. Het kan gaan over een onderdeel dat op voorraad moet liggen of om een prototype dat moet worden aangeleverd aan een machinebouwer. Zoiets wordt dan in 3D getekend waarna er een productietekening van gemaakt wordt.

Plaats uw reactie

Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties! Plaats als eerste een reactie

Interesse? Meld je aan voor de nieuwsbrief