toptaak-icon

Industrial Engineering

toptaak-icon

Facility Layout

toptaak-icon

Vlekkenplan

toptaak-icon

Logistiek

Industrial Engineering & Project
management in Food

DAPP – Projectmanagement in Food. Snel gezegd maar in de praktijk soms erg lastig.

Het managen van technische- en logistieke projecten is niet iets wat je zomaar even doet. Of de kennis is niet aanwezig, de vaardigheden ontbreken of simpelweg de tijd is er niet om volledige aandacht te schenken aan het opstarten en uitvoeren van foodprojecten. Veel projecten zien wij stranden omdat één van deze zaken ontbreekt. Projecten worden er vaak maar ‘even bij gedaan’ terwijl de aandacht op de operationele processen in de fabriek moet liggen.

In iedere food fabriek zijn er processen die beter kunnen of die je op een andere manier zou willen inrichten omdat je wil groeien, efficiënter wil werken of om je capaciteit te vergroten. Ideeën en keuzes die je wil maken hebben steeds vaker impact op de fabriek als totaal. Een project moet alleen al om die reden serieus en separaat worden aangepakt.

Elk project is anders en vraagt daarom maatwerk. Een gedegen projectteam en een projectaanpak zijn belangrijke voorwaarden om tot succesvolle projectresultaten te komen. Projecten zijn ook niet meer los te zien van de fabriek als geheel. Daarom worden projectteams steeds vaker multidisciplinair opgezet. Benodigde detailkennis is al lang niet meer bij één persoon aanwezig dus zal je steeds vaker een beroep moeten doen om de collectieve kennis van medewerkers, toeleveranciers en andere partijen in je project samen te brengen om tot de juiste resultaten te komen.

Een project kan niet zonder een idee en ontwerp. Een idee en ontwerp kan niet zonder een project. We zien dat de gecombineerde kennis van techniek, productie en logistiek steeds belangrijker wordt.

Een nieuwe procesinstallatie, een nieuwe verpakkingslijn, de fabriek verbouwen, het magazijn herinrichten, het automatiseren van processen of misschien zelfs wel een nieuwe fabriek bouwen zijn allemaal voorbeelden van projecten die impact hebben op je bestaande fabriek. Integrale kennis van industrial engineering en projectmanagement wordt steeds belangrijker vanaf het ontwerp tot en met het realiseren van projecten.

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van industrial engineering en projectmanagement?
Neem contact op met Dennis Beijaard via +31(0)345 50 52 56.