toptaak-icon

Industrial Engineering

toptaak-icon

Facility Layout

toptaak-icon

Vlekkenplan

toptaak-icon

Logistiek

Industrial Engineering & Project
management in Food

Masterplan – Concept Engineering & Uitbreiding processing & nieuwbouw fabriek

Masterplan – Concept Engineering & Uitbreiding processing & nieuwbouw fabriek

Onze klant is een ambachtelijke producent van dagverse yoghurt en drinks voor de retailmarkt. Het bedrijf is door de jaren heen gegroeid van een boerenbedrijf met een melkveehouderij tot de professionele verwerker van melk en room die het vandaag de dag is.

Enkele jaren geleden ontstond de behoefte aan een Masterplan op een geplande en gestructureerde manier verouderde apparatuur uit te faseren en te vervangen en zich daarmee voor te bereiden op de ambitieuze groeiplannen die het bedrijf had geformuleerd. DAPP kreeg dit jaar (2018) de vraag om vorm te geven aan het Masterplan. De eerste stap daarin was de concept-engineering in zijn geheel uit te werken.

Door de veelzijdigheid van de klantvraag heeft DAPP dit project benaderd als een  multidisciplinair project. Dat betekende dat we een aantal werkzaamheden geïntegreerd hebben en naast elkaar hebben uitgevoerd. Het gaat om o.a. de herinrichting van het terrein, de ontwikkeling van een nieuw te bouwen productiehal met de daarbij behorende techniek. Tegelijkertijd de vervanging van diverse processing apparatuur zoals een blender, de shear mixer, de Cleaning in Place installatie (de CIP) en de chillers. Ook is, als onderdeel van de veranderingen, een pallet-conveyor-baan aangekocht en geïnstalleerd in één van de koelcellen. Dit laatste betekende dat de logistieke routes opnieuw moesten worden gedefinieerd, ook dat heeft DAPP voor zijn rekening genomen. Ten slotte heeft DAPP het hele traject van tekeningen tot en met het verkrijgen van de benodigde vergunningen begeleid.

Met de oplevering van het Masterplan lag er een dermate helder en duidelijk definitie van het  vervolg dat de klant het volle vertrouwen had met een eigen team medewerkers zelf het project verder in te gaan en gefaseerd uit te voeren. DAPP kreeg veel dank voor de verleende diensten en voor haar kostenbesparende aanpak.

Plaats uw reactie

Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties! Plaats als eerste een reactie

Interesse? Meld je aan voor de nieuwsbrief