toptaak-icon

Industrial Engineering

toptaak-icon

Facility Layout

toptaak-icon

Vlekkenplan

toptaak-icon

Logistiek

Industrial Engineering & Project
management in Food

Layout ontwerp en visualisatie nieuwe zuivelfabriek

Layout ontwerp en visualisatie nieuwe zuivelfabriek

Een grote speler in de zuivelmarkt benadert ons met plannen voor een gloednieuwe zuivelfabriek. In deze nieuwe state-of-the-art fabriek zullen techniek, logistiek en organisatie het hoogst denkbare niveau bereiken. Onze klant weet dat deze efficiënte zuivelfabriek een grote toegevoegde waarde zal hebben voor zijn retail klanten, die zullen profiteren van een breder productaanbod en een kostenvoordeel. De zuivelproducent wil zijn retail klanten graag overtuigen van deze toegevoegde waarde met een visualisatie van de nieuwe fabriek.

DAPP krijgt de opdracht met een plan te komen voor de gewenste inrichting en de visualisatie van de nieuwe fabriek uit te werken. Eén van onze ervaren projectmanagers, specialist in warehousing en supply chain management, begeleidt het hele project en houdt daarbij rekening met de product- en klantportfolio van de zuivelproducent.

In de nieuwe fabriek moeten niet alleen de productiestromen, maar ook de logistieke stromen goed met elkaar verbonden zijn. Hetzelfde geldt voor alle utilities, zoals stroom, water en lucht. Er moet bovendien sprake zijn van een logische flow door de hele fabriek: van de goederenontvangst tot de productie en de uitlevering van het gereed product. Bovendien moet er voldoende ruimte worden gepland voor kantoren, parkeerplaatsen en de laad- en losdocks. Daarnaast vindt onze klant het erg belangrijk dat halffabricaten en eindproducten door diverse afdelingen met verschillende soorten klimaatbeheersing bewegen, waarbij producten ook omgepakt moeten kunnen worden.

Aan onze projectmanager de uitdaging om ervoor te zorgen dat deze businesscase goed wordt verklaard met een optimale visualisatie: zowel voor de zuivelproducent zelf als voor zijn retail klanten. Onze projectmanager weet de vertaalslag van idee naar ontwerp uitstekend te verbeelden met één plaat die meer zegt dan duizend woorden. Onze klant begrijpt de inrichting van de nieuwe zuivelfabriek direct en kan zijn retail klanten gemakkelijk overtuigen van de voordelen en toegevoegde waarde.


Plaats uw reactie

Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties! Plaats als eerste een reactie

Interesse? Meld je aan voor de nieuwsbrief