Bouw geavanceerde verpakkingslijn voor zuivelbedrijf A-ware | Dapp
settings-icon meer inzicht meer inzicht en beweging in je fabriek? +31(0)345 50 52 56

Bouw ge­a­van­ceer­de ver­pak­kings­lijn voor zui­vel­be­drijf A-ware

Geschreven door: Dennis Beijaard
op op 07 October 2022
Bouw geavanceerde verpakkingslijn voor zuivelbedrijf A-ware

Zuivelbedrijf A-ware is specialist in kaas en actief in alle onderdelen van de kaasketen. A-ware levert maatwerk voor derden en laat kaas rijpen, snijden en verpakken op verschillende locaties. Om te kunnen voldoen aan de steeds hogere standaarden van (internationale) klanten wil A-ware al het verpakken gaan centraliseren in een nieuwe verpakkingsfabriek.

A-ware vraagt Dapp om de juiste projectmanager te leveren: een specialist die zowel ervaren is in de aanleg van utilities, zoals stroom, water en lucht, als de verhuizing van productielijnen. Ronald Moerenhout, die ruime ervaring heeft in het realiseren van complexe projecten in een technisch georiënteerde omgeving, neemt de uitdaging aan. Het is een ingewikkeld project, ook omdat een deel van de nieuwe fabriek al draait, terwijl een ander deel nog moet worden gebouwd. Bovendien moet het project worden afgerond voordat de nieuwe kaasfabriek van A-ware compleet gaat draaien.

A-ware heeft te maken met de hoogste voedselveiligheidseisen. Bij de start van het project definieert projectmanager Ronald Moerenhout dan ook de belangrijkste criteria voor het slagen van het project: hygiëne, productkwaliteit en duurzaamheid. Er wordt een nieuw aanvoersysteem ontwikkeld waarmee de kaas automatisch getransporteerd wordt van de rijpingskamers naar de snij- en verpakkingslijn. Een uniek identificatiesysteem zorgt ervoor dat bepaalde kaas naar de juiste lijn gaat en klantspecifiek kan worden gesneden, verpakt en geëtiketteerd.

De Dapp projectmanager is ook nauw betrokken bij de ontwikkeling van de complexe hygiënesluis. Deze sluis kan optimaal worden opgezet, omdat Ronald Moerenhout nauw samenwerkt met de bij A-ware verantwoordelijke managers en met hen de layout van de nieuwe kaasfabriek kan bepalen.

 Na zestien maanden wordt het complexe project volgens planning en met succes afgerond. Zuivelproducent A-ware produceert en distribueert nu alle kaasproducten vanuit deze centrale locatie.

Publicatie: september 2014 (tevens publicatie in VMT)

sluiten