Professionals 

in Food

Are you looking for a project manager? We can deliver the right professional with the right technical background. A strong project manager who blends in with the culture of your company

DAPP begeleidt de nieuwbouw van Konings-Zuivel

DAPP begeleidt de nieuwbouw van Konings-Zuivel

Afgelopen 18 april heeft de directie van Konings-Zuivel de handtekening gezet onder het contract voor een langdurige samenwerking met logistiek vastgoedontwikkelaar WDP. Er wordt door WDP een compleet nieuw DC gebouwd op een voor Konings-Zuivel nieuwe locatie langs de A12. De locatie betreft het perceel bouwgrond in de gemeente Lansingerland, gelegen aan de Snelliuslaan te Bleiswijk ter grootte van ca. 16.000 m2. Het te bouwen gebouw bestaat uit een ambient en gekoelde opslag en orderpickruimte met 12 loading docks en 2 overheaddeuren. Het gebouw wordt opgeleverd volgens de meest hoogwaardige milieu en energie eisen (BREEAM Very Good).

De verdere bijzonderheden van het te bouwen pand:

 • Op de begane grond: het kantoor/kantine logistieke medewerkers en de chauffeurs

 • Op de 1e verdieping: kantoor en ruimtes voor klanten/leveranciers

 • Grootste deel bestaat uit een gekoeld warehouse, kleiner gedeelte niet-gekoeld (geconditioneerd)

 • Afmetingen van het gebouw beslaan zeker 7.700 m2 bestaande uit:

  • Bedrijfsruimte (warehouse) circa 7.420 m2

  • Kantoorruimte circa 630 m2 (begane grond en 1e etage)

  • Mezzanine (tussenvloer) circa 850 m2

  • Hoogte 13,7 m (dakhoogte) = 5 palletlagen

  • Parkeerplaatsen: circa 35 parkeerplaatsen voor personenauto’s en 5 parkeerplaatsen voor vrachtwagens

Profiel Konings-Zuivel
Konings-Zuivel heeft zich sinds 1986 ontwikkeld tot dé specialist in de zuivelwereld en beschikt over een fijnmazig, logistiek netwerk. Konings-Zuivel importeert zuivelproducten uit verschillende Europese landen en vermarkt deze bij verschillende partijen in en buiten Nederland.
Er wordt gewerkt vanuit een drietal hoofdactiviteiten:

 • Retail: Konings-Zuivel levert zuivel en andere koelverse producten aan de grote Nederlandse supermarkten.

 • Foodservice: Konings-Zuivel ontzorgt haar afnemers door de gewenste producten bij haar netwerk in te kopen en desgewenst meerdere keren per week de levering, de facturatie en verdere communicatie met deze producenten voor haar rekening te nemen.

 • Industrie: het leveren van producten in grootverpakkingen aan de industrie voor verdere verwerking.

Betrokkenheid DAPP

Dapp is sinds 1 april samen met Konings-Zuivel met een specialistisch projectteam gestart met de voorbereidingen voor inrichting, engineering en bouw. Het team bestaat uit specialisten op het vlak van kwaliteit & certificering, logistiek, bouw, klimaattechniek & energie en elektra & instrumentatie. Konings-Zuivel wordt volledig ontzorgt gedurende het gehele bouwtraject tot en met turn-key oplevering. Tijdens het traject worden de medewerkers van Konings-Zuivel veelvuldig betrokken bij de invulling en worden hun eisen en wensen ten aanzien van het huidige proces omgezet naar de toekomstige ´future-proof´ benadering.

De doelstelling is om in de zomer 2018 te starten met de bouw , gevolgd door een testfase begin 2019. De uiteindelijk datum van oplevering ligt ongeveer rond maart 2019 . Met name het combineren van diverse disciplines als logistiek, engineering en bouw maken dit tot een zeer interessant project. DAPP slaagt er op basis van een integrale projectmatige aanpak (waarbij dus hecht met de eigen medewerkers van Konings-Zuivel wordt samengewerkt) in om relatief snel een gewenste nieuwe situatie voor de klant te bereiken.

We zullen jullie de komende maanden op de hoogte houden van de voortgang!

Voor vragen e/o extra informatie kunt u contact opnemen met projectmanager Bob Zonneveld.

 

Post a comment

Comment(s)

There are no comments yet. Be the first to post a comment

Interesse? Meld je aan voor de nieuwsbrief