Professionals 

in Food

Are you looking for a project manager? We can deliver the right professional with the right technical background. A strong project manager who blends in with the culture of your company

Prachtig duurzaam en toekomstbestendig warehouse Konings-Zuivel B.V.

Prachtig duurzaam en toekomstbestendig warehouse Konings-Zuivel B.V. in Bleiswijk bijna opgeleverd

In de nieuwsbrief van Mei 2018 hebben wij een artikel gepubliceerd over de voorgenomen nieuwbouw van de groothandel en logistiek dienstverlener Konings-Zuivel. In de tussenliggende maanden hebben we niet stil gezeten! Sterker nog, vanuit definitiefase zijn we via de planfase naar de uitvoerings(executie)fase gegaan. Bijgaand een update van de betrokkenheid van DAPP bij de bouw

In mei 2018 konden wij u melden dat Konings-Zuivel DAPP had geselecteerd om het nieuwbouw project te begeleiden. Konings-Zuivel importeert zuivelproducten uit verschillende Europese landen en vermarkt deze bij verschillende partijen in én buiten Nederland. Zo wordt er, naast andere activiteiten, zuivel en andere koelverse producten aan de grote Nederlandse supermarkten geleverd.

Even terug naar vorig jaar 1 april 2018: vastgoedontwikkelaar WDP kreeg de opdracht een compleet nieuw DC van ca 10.000m2 te bouwen op een nieuw te ontwikkelen locatie in Bleiswijk ter hoogte  van de kruising van de HSL en de A12. Het gebouw diende een gekoelde opslag te krijgen en een grote expeditieruimte. Het gebouw zou moeten worden opgeleverd volgens hoogwaardige duurzaamheids- en energie-eisen (BREEAM Very Good). Het DC kreeg een hoogte van ca. 12 meter (gelijk aan 5 palletlagen).


Foto 1. Er komen 12 loading docs in het pand.

DAPP heeft afgelopen maanden de gehele realisatie (engineering, logistieke infra en bouw + techniek) met een specialistisch projectteam geleid. Naast de projectmanager van DAPP bestond het team uit specialisten uit het bestand van DAPP op het vlak van kwaliteit & certificering, logistiek, bouw, klimaattechniek & energie en elektra & instrumentatie.

Konings-Zuivel heeft het gehele bouw- en oplevertraject uit handen gegeven en heeft haar bijdragen kunnen beperken tot het op gezette tijden afstemmen van eisen en wensen ten aanzien van planning en kwaliteit. In feite praten we hier over een ‘turn-key’ oplossing.


Foto 2 en 3. Er wordt momenteel druk gewerkt aan de opbouw van de stellingen


Konings-Zuivel verhuist over enkele weken naar een compleet werkend nieuw DC. Het DAPP-projectteam heeft de opdrachtgever compleet kunnen ontzorgen. Voor een opdrachtgever erg prettig als je terug kunt vallen op expertise waar je zelf nooit mee van doen hebt (gehad).

Inmiddels zijn we ruim 11 maanden verder en wordt het nieuwe distributiecentrum binnenkort opgeleverd. Een is een strak uitgevoerd pand geworden met 12 loading docs, 2 maaivelddeuren en ruime kantoren op de eerste verdieping.

Qua BREEAM voldoet het gebouw inderdaad aan de geldende duurzaamheidseisen. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat Konings-Zuivel met een BREAAM-NL certificaat een aanzienlijk fiscaal voordeel kan behalen over de gedane investering. Het gebouw is zodanig ontworpen dat het schaalbaar is. Mocht Konings-Zuivel de komende jaren zodanig groeien dat de huidige faciliteit te klein wordt dan kan vrij eenvoudig één van de zijwanden verwijderd worden om een grotere opslagruimte te creëren.  

Begin april begint de verhuizing vanuit Bergambacht en twee andere locaties naar het nieuwe pand. De oude locaties worden daarna weer in oorspronkelijke staat opgeleverd.


Voor vragen over de werking van een compleet bouwprojectteam kunt u contact opnemen met de DAPP-projectmanager Bob Zonneveld.


Post a comment

Comment(s)

There are no comments yet. Be the first to post a comment

Interesse? Meld je aan voor de nieuwsbrief