Professionals

in food

Zoekt u een projectmanager? Wij zorgen snel voor de juiste professional met de juiste technische achtergrond. Een stevige projectmanager die past bij de cultuur van uw bedrijf.

Wist u datjes over .......onderhoud

http://145.131.8.49/~dapp/storage/app/media/Stockphotos/cropped-images/blauwe-overall-343-0-657-400-1515422491.jpg

  1. 1. De totale jaarlijkse kosten van een gebouw bestaan voor bijna de helft uit operationele kosten. Van deze operationele kosten bestaat iets minder dan de helft uit kosten voor energie. Het resterend deel is gelijkelijk verdeeld over onderhoud en reparaties.

  2. 2. De kosten van het elektriciteitsverbruik van pompen kunnen bij een correct ingeregeld HVAC-systeem tot 40% lager liggen.

  3. Condensvorming op de buitenzijde van het glas geen fout in het product is, maar juist het gevolg van de zeer goede warmte-isolatie van de beglazing. Het ontstaat bij een lage buitentemperatuur en een hoge relatieve luchtvochtigheid.

  4. Een dak moet voldoen aan de Arbo-wetgeving. Een gebouweigenaar is verantwoordelijk is voor de veiligheid van de verschillende vakmensen die op het dak werkzaam moeten zijn (schoorsteenvegers, verschillende installatie- en onderhoudsmonteurs, dakdekkers en glazenwassers. Er dienen bijvoorbeeld aanlijnpunten te zijn voor alle vakmensen die het dak betreden.

  5. Een brandverzekering keert niets uit wanneer het luchtbehandelingssysteem niet periodiek onderhouden is? Ook waterschade wordt bij aantoonbaar achtergebleven onderhoud niet gedekt door de verzekering.Een goed ingeregeld verwarmings- of koelsysteem kan tot wel 35% energie besparen.

  6. Voor bepaalde koelinstallaties is jaarlijks onderhoud verplicht.

  7. Goede isolerende beglazing van uw onroerend goed heeft een energie besparend effect. Dit komt doordat het glas het warmteverlies beperkt. 40% Van de warmte gaat verloren door ramen.

  8. Een slecht onderhouden airco-installatie kan een broeinest zijn van bacteriën en schimmels? Vooral in de zomerperiode kan een installatie warm en vochtig worden. Controle en onderhoud is dan erg belangrijk.

Plaats uw reactie

Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties! Plaats als eerste een reactie

Interesse? Meld je aan voor de nieuwsbrief