Professionals

in food

Zoekt u een projectmanager? Wij zorgen snel voor de juiste professional met de juiste technische achtergrond. Een stevige projectmanager die past bij de cultuur van uw bedrijf.

Wat is het belang van Food Engineering?

Marc Goselink

|

22 May 2018

0 Reactie(s)

Wat is het belang van Food Engineering? Food Engineering wordt beschouwd als een specialistische afgeleide van engineering. In de breedste zin van het woord worden engineers opgeleid in de toepassing van wetenschappelijke princ

Lees meer >>

Machineveiligheid en Voedselveiligheid, een goed huwelijk?

Marc Goselink

|

22 May 2018

0 Reactie(s)

Machineveiligheid en Voedselveiligheid, een goed huwelijk? Iedereen die van tijd tot tijd zijn heg moet snoeien is bekend met het fenomeen dat een heggenschaar alleen dan werkt wanneer je met beide handen de greep vasthoudt of

Lees meer >>

Nieuwe collega versterkt ons team!

Marc Goselink

|

22 May 2018

0 Reactie(s)

Nieuwe collega komt ons team versterken! Per 1 mei  is na een gedegen selectietraject Mariëlle Crommentuyn als Recruiter Interim Professionals bij DAPP in dienst getreden.   Intensief persoonlijk contact is Mariëll

Lees meer >>

Wist u dat... 8 feitjes in relatie tot engineering

Marc Goselink

|

22 May 2018

0 Reactie(s)

Wist u dat….. 8 feitjes in relatie tot engineering Voor het goed laten functioneren van de te ontwerpen machines, maakt een klant meestal gebruik van hulpmiddelen of hulpproducten. Denk hierbij aan smeermiddelen, oliën, rein

Lees meer >>

DAPP begeleidt de nieuwbouw van Konings-Zuivel

Bob Zonneveld

|

01 May 2018

0 Reactie(s)

DAPP begeleidt de nieuwbouw van Konings-Zuivel Afgelopen 18 april heeft de directie van Konings-Zuivel de handtekening gezet onder het contract voor een langdurige samenwerking met logistiek vastgoedontwikkelaar WDP. Er wor

Lees meer >>

Wist u dat….. 7 feitjes in relatie tot bouwen.

Marc Goselink

|

01 May 2018

0 Reactie(s)

Wist u dat….. 7 feitjes in relatie tot bouwen.    In de bouw jaarlijks 63 miljard € omzet wordt gerealiseerd door 106.981 bouwbedrijven? Dat een luchtbehandelingsinstallatie de “longen” van het

Lees meer >>

De keuze van een perfecte vloer

Marc Goselink

|

01 May 2018

0 Reactie(s)

De keuze van een perfecte vloer bij nieuwbouw of renovatie in de voedingsmiddelenindustrie. Schone vloeren zijn van essentieel belang voor de voedingsmiddelenindustrie. Daar waar voedsel geproduceerd of verwerkt wordt moet dat

Lees meer >>

PRIVACY VERKLARING vanuit DAPP

Dennis Beijaard

|

30 April 2018

0 Reactie(s)

VERZAMELEN EN GEBRUIKEN VAN PERSOONSGEGEVENS VAN KLANTEN, LEVERANCIERS EN ANDERE OPDRACHTNEMERS Graag maken wij u er op attent dat wij de persoonsgegevens die u ons verstrekt zullen verzamelen en gebruiken omdat dit noodzakelij

Lees meer >>

DAPP Projectmanagement in Food is trotse sponsor van het 2018-Roparunteam 154

Marc Goselink

|

05 April 2018

0 Reactie(s)

"Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven” Dat is al jaren hét motto van de Stichting Roparun. De Roparun (Rotterdam-Parijs Run) is een jaarlijkse estafetteloop gedurende

Lees meer >>

De consequenties van agile voor het management

Marc Goselink

|

20 March 2018

0 Reactie(s)

Terwijl werken op een agile  manie een behoorlijke verandering teweeg kan brengen op de werkvloer, zijn er voor het management eveneens de nodige aanpassingen. De Agile Scrum vragen om een andere manier van besturen. Oude vas

Lees meer >>

2018 Het jaar van Food Den Bosch

Marc Goselink

|

20 March 2018

0 Reactie(s)

Net zoals elk jaar een stad in Europa zich de “Culturele hoofdstad van Europa” mag noemen, dit jaar Leeuwarden, kent Europa een “Europese Regio van de Gastronomie”. Dit jaar is dat de regio Brabant onder het logo “We are Food”

Lees meer >>

Wist u dat….. 7 misverstanden uit de voeding*

Marc Goselink

|

20 March 2018

0 Reactie(s)

Groente uit de diepvries, pot of blik bevat veel minder voedingsstoffen dan verse groente Veel mensen denken dat verse groente veel voedzamer is dan groente uit blik, of diepvriesgroente. Maar diepvriesgroenten en blikgroenten

Lees meer >>

Technische Foodpositie versterkt door samengaan van DAPP en YOURTECH

Dennis Beijaard

|

20 March 2018

0 Reactie(s)

Een woord van dank Waarschijnlijk heb je er inmiddels kennis van genomen maar als dat niet het geval is, DAPP heeft dé Nederlandse specialist op het gebied van productietechniek en onderhoud Yourtech B.V. overgenomen. Met de ov

Lees meer >>

Persbericht

Dennis Beijaard

|

01 March 2018

0 Reactie(s)

DAPP – Projectmanagement in Food verstevigt positie in de Nederlandse foodindustrie met de overname van Yourtech B.V. – Specialist in productietechniek en onderhoud Met de overname van Yourtech B.V. breidt DAPP Projectmanage

Lees meer >>

Opschorting van de Wet DBA tot 1 januari 2020

Marc Goselink

|

20 February 2018

0 Reactie(s)

Opschorting van de WET DBA tot 1 januari 2020. Kabinet komt voor de zomer van 2018 met een aanpak op hoofdlijnen. In onze nieuwsbrieven hebben wij diverse malen de ontwikkelingen rondom de Wet DBA (De Wet Dereguler

Lees meer >>

De toekomst van de projectmanager

Marc Goselink

|

20 February 2018

0 Reactie(s)

De toekomst van de projectmanager Inleiding Al meerdere keren is beweerd dat het vak van de projectmanager zou uitsterven. Wat zou je nog aan een projectmanager hebben nu de wereld kennis heeft gemaakt

Lees meer >>

Agile projectmanagement met Scrum

Marc Goselink

|

20 February 2018

0 Reactie(s)

Agile projectmanagement met Scrum De eerste Agile-achtige projectmanagement methoden werden eind vorige eeuw ontwikkeld. Naast RAD en DSDM ontstond toentertijd Scrum, de meest populaire en meest bekende Agile metho

Lees meer >>

Wist u datjes over......ons voedsel

Marc Goselink

|

20 February 2018

0 Reactie(s)

Wist u dat….. • Goede voeding meer voor je gezondheid kan doen dan stoppen met roken; • De omzet van biologische producten in Nederlandse supermarkten gaat komend jaar voor het eerst door de grens van €1 miljard

Lees meer >>

Onderhoud aan gebouw en gebouw-gebonden inrichting: van inspanningsverplichting naar Resultaatverplichting

Wim Stam

|

15 January 2018

0 Reactie(s)

Wij komen regelmatig onderhoudsopdrachten (al of niet gegoten in de vorm van een project) tegen die uitgaan van een inspanningsverplichting van de partij die de opdracht aanneemt. Waarom is dat zo? Waarom zetten opdrachtgever én o

Lees meer >>

Wist u datjes over .......onderhoud

Marc Goselink

|

15 January 2018

0 Reactie(s)

1. De totale jaarlijkse kosten van een gebouw bestaan voor bijna de helft uit operationele kosten. Van deze operationele kosten bestaat iets minder dan de helft uit kosten voor energie. Het resterend deel is gelijkeli

Lees meer >>

De belangrijkste ontwikkelingen in de food in 2018

Marc Goselink

|

15 January 2018

0 Reactie(s)

We staan aan het begin van weer een nieuw jaar. Wij weten niet hoe het u vergaan is, voor ons is 2017 omgevlogen! Kwam dat doordat we eindelijk vol de (economische) wind mee hadden? Het heeft op zijn minst bijgedragen aan het gevo

Lees meer >>

Wanneer is uw project echt geslaagd?

Arthur Roosen

|

21 November 2017

0 Reactie(s)

De economie trekt aan. We lezen bijna dagelijks in de krant dat de consument weer vertrouwen heeft en gemakkelijker zijn geld durft te besteden. Waarschijnlijk prijst u als producent in de food uzelf gelukkig omdat uw productportf

Lees meer >>

Veilig bouwen binnen de voedselindustrie

Hessel Holwerda

|

21 November 2017

0 Reactie(s)

Verbouwingen binnen de (voedings)industrie zijn momenteel aan de orde van de dag. Capaciteitsuitbreidingen en productmodificaties vragen om aanpassingen in de behuizing. Nadat de opdrachtgever de wijziging heeft vastgesteld, volgt

Lees meer >>

Wat ligt er op ons bord?

Marc Goselink

|

21 November 2017

0 Reactie(s)

Introductie In januari van dit jaar heeft het RIVM een lijvig rapport gepubliceerd met als titel “Wat ligt er op ons bord?”. Ondertitel “Veilig, gezond en duurzaam eten in Nederland”. De auteurs van het rapport schrijven in de

Lees meer >>

Wist u datjes voor....Veiligheid en Hygiëne

Marc Goselink

|

21 November 2017

0 Reactie(s)

Hygiëne is een must en een noodzakelijke, serieuze aangelegenheid voor ons mensen: wist u dat er in Nederland jaarlijks zo’n 500.000 tot 2 miljoen gevallen van voedselvergiftiging voorkomen? Vaak is dat het gevolg van slech

Lees meer >>

HACCP in de wereld van voedseltransport

Marc Goselink

|

17 October 2017

0 Reactie(s)

Inleiding HACCP staat voor “Hazard Analysis and Critical Control Points” en heeft zijn oorsprong in de Amerikaanse ruimtevaart. Omdat het in de ruimte een beetje lastig is om bedorven voedselpartijen terug te sturen naar de fab

Lees meer >>

Van Ketenintegratie naar Transportoptimalisatie

Marc Goselink

|

17 October 2017

0 Reactie(s)

Wij zijn gewend te leven in een tijd van verregaande individualisering, van globalisering, van korte(re) time to market en van het steeds verder doordringen van ICT in ons dagelijks leven. De toenemende concurrentie dat één van de

Lees meer >>

Bouwmanagement in Food - Hoe doe je dat?

Marc Goselink

|

26 September 2017

0 Reactie(s)

Nu de markt overal het algemeen economisch gezien in een opwaartse spiraal beweegt, zien wij dat veel voedingsbedrijven weer aan de slag gaan met plannen voor nieuwbouw en/of verbouw. Vaak geïnitieerd vanuit de behoefte om uit te

Lees meer >>

Dé do's en don'ts bij Nieuwbouw in Food

Bob Zonneveld

|

26 September 2017

0 Reactie(s)

Het gaat goed met de Nederlandse foodindustrie. Veel bedrijven maken een forse groei door en ontwikkelen zich daardoor in een hoog tempo. Niet alleen doordat de markt goed is, ook door de toenemende aandacht voor voedselveiligheid

Lees meer >>

De Vrienden van DAPP bijeenkomst 2017

Marc Goselink

|

26 September 2017

0 Reactie(s)

Hoe kom je uit dat lastige Innovatiedoolhof? Op donderavond 14 september organiseerde DAPP voor haar projectprofessionals de “Vrienden van DAPP” bijeenkomst. Diverse projectprofessionals die DAPP na aan het hart liggen, waren h

Lees meer >>

Vertical Farming, een veelbelovende ontwikkeling?

Marc Goselink

|

20 June 2017

0 Reactie(s)

De grootste verticale boerderij van Europa start in de tweede helft van dit jaar in Dronten. In wat nu nog een proefopstelling is, gaan een aantal partijen aan de slag met de productie van 30.000 kroppen sla per week, van het zaad

Lees meer >>

Agile - De 6 transitiestappen

Dennis Beijaard

|

20 June 2017

0 Reactie(s)

Wat helpt de transitie naar agile projectmanagement? Volgens een enquête in april 2017 van PMI zijn er 6 stappen naar een goede transitie naar agile projectmanagement. 1. Slimme strategie Agile is geen kwestie van knippen en

Lees meer >>

Voedselveiligheid binnen MKB

Marc Goselink

|

20 June 2017

0 Reactie(s)

Introductie Ondanks alle nadruk die wij in de sector leggen op het zo veilig mogelijk produceren van voedsel gaat het toch nog regelmatig fout. Zomaar een greep uit het nieuws dat EVMI via zijn mei-nieuwsbrief bracht. “E.coli-b

Lees meer >>

De grote logistieke uitdagingen in de foodsector

Bob Zonneveld

|

23 May 2017

0 Reactie(s)

Inleiding E-commerce, E-fulfilment, E-distributie. Woorden die staan voor activiteiten die veel van onze klanten dagelijks uitvoeren. Echter ook woorden die als containerbegrip veel door elkaar heen gebruikt worden in brainstor

Lees meer >>

R&D in de 'driver seat' en Marketing als navigator bij innovaties

Marc Goselink

|

23 May 2017

0 Reactie(s)

In de pers is een veel gehoorde stelling dat marketing en innovatie een meer dan een voor de hand liggende combinatie is. Vanuit de gedachte dat iedereen daar inmiddels wel van op de hoogte is, is het bijzonder om te zien hoe v

Lees meer >>

De Project Start Up – met faciliteren naar een betere uitkomst

Judith de Jong

|

23 May 2017

0 Reactie(s)

“Arjen komt de vergaderruimte binnen. Een bekertje met een restje koude koffie van de dag ervoor staat op tafel. Op de flip-over staan wat slordige schema’s en aantekeningen van een vorige vergadering. Dit is de eerste dag dat zij

Lees meer >>

Persbericht: DAPP Projectmanagement in Food en Bizz-Support gaan samen onder de naam ‘Dapp Food Logistiek’.

Marc Goselink

|

20 April 2017

0 Reactie(s)

Met ingang van 1 april jl. hebben twee belangrijke spelers op het terrein van logistiek interim project- en programma management in de Food hun krachten gebundeld onder de naam DAPP Food Logistiek. Beide organisaties waren tot nu

Lees meer >>

Goede werkvoorbereiding is het halve werk

Dennis Beijaard

|

17 April 2017

0 Reactie(s)

Plannen, uitvoeren, controleren en corrigeren/bijsturen zijn dé ingrediënten voor een efficiënt werkvoorbereidingsproces. Werkvoorbereiding wordt ook voor foodorganisaties steeds belangrijker en vereist een gedegen aanpak. In somm

Lees meer >>

Transparant Supply Chain Management in de cold chain

Marc Goselink

|

17 April 2017

0 Reactie(s)

In het hedendaagse nieuws is er veel aandacht voor de vraag hoe wij met de beperkingen in landbouwareaal en de beperkte toegang tot waterbronnen de groeiende wereldbevolking kunnen blijven voeden. Ondanks de importantie van die vr

Lees meer >>

Projectmanagement noodzaak voor Food Start-ups?

Dennis Beijaard

|

21 March 2017

0 Reactie(s)

‘Kleinschalige’ producenten De groei van kleinschalige foodbedrijven is de afgelopen jaren fors toegenomen. Consumenten hebben zo meer voor te kiezen. Het is vooral de passie voor hun producten en het ambacht wat kleinschalige

Lees meer >>

De project start up. Bepalend voor het succes van jouw project?

Marc Goselink

|

21 March 2017

0 Reactie(s)

Als projectmanagers kennen we het allemaal. Na de nodige aanlooptijd ben je zo ver dat jouw team voor de eerste keer bij elkaar komt. Belangrijk is je dan af te vragen hoe je die eerste keer wilt gaan invullen. Hoe ga je starten?

Lees meer >>

Hedendaags projectmanagement in “the age of Agile”

Marc Goselink

|

21 March 2017

0 Reactie(s)

Eens in de zoveel tijd komt een bepaalde onderdeel van projectmanagement midden in de belangstelling te staan. Je zou kunnen zeggen dat een bepaald onderwerp plotseling in de “mode” raakt. Dat hebben we gezien met opdrachtgeversch

Lees meer >>

Lean en Duurzaamheid in food, doen en communiceer erover!

Marc Goselink

|

21 February 2017

0 Reactie(s)

Ik mocht recentelijk aanwezig zijn bij een event waar studenten verslag deden van hun bedrijfsstage. Zij hadden de opdracht gekregen om met behulp van aan Lean  ontleende technieken in het productieproces efficiencyverbeterin

Lees meer >>

Onderhoudsmanagement in food, wie neemt het voortouw?

Dennis Beijaard

|

21 February 2017

0 Reactie(s)

Onderhoud is een belangrijke factor op het gebied van veiligheid, risicobeheersing, de continuïteit en beschikbaarheid van de machines en installaties. De focus op maximale beschikbaarheid moet op termijn wel rendement opleveren.

Lees meer >>

Convenience, een bedreiging of zegen voor de supermarkten?

Marc Goselink

|

19 January 2017

0 Reactie(s)

Supermarkten in Nederland zouden moeten stoppen met het groter maken van hun winkel, want de kans is groot dat het marktaandeel van de traditionele supermarkt de komende jaren gaat dalen. Wat is er aan de hand? Recent was er op he

Lees meer >>

Waarom is Innoveren zo lastig?

Marc Goselink

|

19 January 2017

0 Reactie(s)

Innovatie, iedereen heeft de mond er van vol. Ik mocht recentelijk aanwezig zijn bij een congres over AgriFood en ik denk dat die dag het meest gebezigde woord “Innovatie” was. Wat is innovatie eigenlijk? Letterlijk betekent innov

Lees meer >>

Managerspijn: Oh die veiligheidskundigen!

Hessel Holwerda

|

13 December 2016

0 Reactie(s)

Heel herkenbaar voor velen die werken in de (food)industrie: managers en veiligheidskundigen hebben een haat-liefde verhouding: een veiligheidskundige met zijn (onafhankelijke) adviseursrol die van mening is dat het nog niet veili

Lees meer >>

Gastbloggers gezocht!

Marc Goselink

|

13 December 2016

0 Reactie(s)

Gastbloggers gezocht voor DAPP Projectmanagement in Food! Neem contact met ons op. Wil jij graag bijdragen aan de content voor de nieuwsbrief van DAPP en meedoen als gastblogger? Dat kan! Wij zijn altijd opzoek naar enthousiast

Lees meer >>

Human factor in Projectmanagement

Dennis Beijaard

|

10 May 2016

0 Reactie(s)

Eén van de grote uitdagingen in succesvol projectmanagement is de ontwikkeling van het project team. Welke factoren kan de projectmanager gebruiken om commitment aan de doelstellingen van het project en het team te realiseren? Hoe

Lees meer >>

Bouwen begint met een B

Erwin Faber

|

22 April 2016

0 Reactie(s)

Het bouwen van een nieuw distributiecentrum c.q. productiemagazijn is voor elk bedrijf, groot of klein, een behoorlijk spannend avontuur. In de verte lonkt het droomdoel: het nieuwe en hedendaagse pand, waarin alle bottlenecks van

Lees meer >>

Asset management biedt kansen voor Maintainance manager

Dennis Beijaard

|

16 February 2016

0 Reactie(s)

Onderhoud in zijn algemeenheid is een belangrijke factor op het gebied van veiligheid en de continuïteit van de machines en installaties. De focus op maximale machine beschikbaarheid zou op termijn rendement moeten opleveren. Onde

Lees meer >>

Projectleider in het Digitale tijdperk

Dennis Beijaard

|

18 January 2016

0 Reactie(s)

Het digitale tijdperk, welke organisaties dwingt om nieuwe technologieën te omarmen, mee te bewegen met ontwikkelingen en schommelingen op de markt, vereist dat bedrijven continu innovatief zijn. Organisaties die hierin slagen, zi

Lees meer >>

Interesse? Meld je aan voor de nieuwsbrief